Hirdetés

Strapabíró WD Re+ merevlemezek alacsony fogyasztással

A WD egy új merevlemezcsaládot mutatott be, ami a gyártó állítása szerint minden eddigi 3,5"-es merevlemeznél kevesebbet fogyaszt, miközben ötvözi az adatközpontokba szánt technológiákat. Mindez érthető annak fényében, hogy az újdonság az Re+ jelzést viseli, kvázi a NAS-okba és datacenterekbe szánt WD Re továbbfejlesztett, alacsonyabb fogyasztásra optimalizált verziója.


[+]

Ami a fogyasztást illeti, az 5 és 6 TB-os verziókban érkező, SATA 6 Gbps csatolófelületet használó, öt lemezt és 128 MB gyorsítótárat tartalmazó Re+ winchesterek energiafogyasztása 6,2 wattnál tetőzik szekvenciális írás közben, míg ugyanezen értékek olvasásnál, véletlenszerű műveleteknél és tétlen állapotban nem haladják meg az 5,8/5,5 és 4,6 wattos értékeket. Az alacsonyabb fogyasztásért a vállalat áldozott a sebesség oltárán, így az Re+ esetében a percenkénti fordulatszám mindössze 5760, a maximális átviteli tempó pedig 157 MB/s, míg ugyanez az Re esetében 7200 fordulat/perc mellett 225 MB/s-nál tetőzik – cserébe 10 wattot meghaladó, egyes altípusoknál 12 wattot megközelítő fogyasztással.

Természetesen a felhasználási területnek megfelelően ezt a családot is ellátták ütésszenzorokkal és rezgésvédelemmel, illetve TLER hibakezeléssel. Lényegében az Re+ tehát minden olyan felhasználási területre bevethető, ahol fontos a folyamatos rendelkezésre állás, azaz a 24/7 működés az év 365 napján. Ezt a vállalat új tárolója képes teljesíteni évi 550 TB-os adatterhelés mellett, ami szintén a legjobb a 3,5"-es kategóriában.


[+]

A WD Re+ azonnal elérhető a partnerek számra, a 6 TB-os egység ára 468 dollár lesz, az 5 TB-os árcédulája egyelőre ismeretlen. Ezzel együtt azt is bejelentették, hogy az Re és Se családban is elérhetővé teszik a 6 TB-os kapacitású modelleket, ezek a következő negyedévben lesznek kaphatóak 468 (Re verzió) és 450 dolláros (SE verzió) áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés