Hirdetés

Kettő az egyben elvre épül WD Black² hibrid meghajtója

Az SSHD (vagy HHD) meghajtók már nem ismeretlenek rendszeres olvasóink számára, hisz a Seagate egyik ilyen fejlesztését már teszteltük is. A Western Digital most egy más perspektívából közelítette meg a HDD és az SSD házasságát, mely végül egy rendhagyó terméket eredményezett.


[+]

A Black² gyakorlatilag egy 1 TB-os merevlemezt és egy 120 GB-os SSD-t tartalmaz egyetlen 2,5"-os, 9,5 milliméter magas meghajtóban. Az SSD és a HDD egy közös SATA csatolón keresztül érhető el, és különálló meghajtókként kezelhetőek, de egyelőre csak Windows operációs rendszerek alatt. Ehhez egy, a termékhez adott pendrive-on mellékelt szoftver szükséges, melynek telepítéséig csak az SSD-hez férhetünk hozzá.


[+]

Az SSD 20 nm-es (feltehetőleg IMFT) chipeket, és egy négy csatornás JMicron vezérlőt alkalmaz, melyre 350 MB/s-os maximális olvasási, és 140 MB/s-os írási tempót adott meg a gyártó, ami a jelenlegi SSD-k mezőnyében már nem számít soknak. A HDD rész két 500 GB-os lemezt tartalmaz, melyek percenkénti fordulatszáma 5400.


[+]

A WD Black² 299 dolláros áron startol, ami első hallásra kissé borsosnak hangzik, ugyanakkor tény, hogy bizonyos notebook konfigurációkba még jó alternatíva lehet a termék, hisz számtalan masina tartalmaz csupán egyetlen 2,5"-os helyet optikai meghajtó vagy mSATA/M.2 csatoló nélkül.

Azóta történt

Hirdetés