Hirdetés

Mire képes az egymillió dolláros magyar hangrendszer?

Az alapvetően multimédiás termékek, így például a Popcorn, Dune, Mede8er médialejátszók disztribúciójával foglalkozó Neon Multimedia forgalmazza majd Magyarországon a Hifi Show-n nagy feltűnést keltő StradiSound hangrendszert, amelyet most egy direkt e célra szánt helyiségben mutattak be.

http://prohardver.hu/hir/stradisound.html
StradiSound Set System [+]

A rendszer fejlesztésében tevőlegesen részt vevő Kozma Elemér elárulta, hogy a StradiSound atyja, György Ádám zongoraművész édesapja, György László célja az volt, hogy létrehozzanak egy olyan eszközt, amely a lehető legtökéletesebb adja vissza a különféle adathordozókon található információkat, tehát a készülék minimális mértékben torzítson az eredetileg rögzített anyagon. A majd két méter magas, egyedi külsejű eszközbe 10 darab egyre csökkenő méretű hangszórót építettek bele, de ezenkívül egyelőre konkrét technikai specifikációkat nem árultak el.

StradiSound Set System
StradiSound Set System [+]

A készülékből még egy darab sem talált gazdára, a névleges ára egymillió dollár, de nyilván annyiba fog kerülni, amennyiért el lehet majd adni. A termék a StradiSound 1.3 névre hallgat, ami kicsit megtévesztő, hisz ez a jelzés nem a csatornákra utal, hanem a verziószámra, azaz arra, hogy ez már a prototípus egy továbbfejlesztett változata. Összeállítottak egy több stílust érintő hanganyagot, amelynek meghallgatása alapján azt lehet elmondani, hogy a sztereó hangtér megteremtésével nincs gond, a dinamika és a hangerő sem hiányzik, hibák sem jelentkeztek. Viszont az is igaz, hogy legalábbis e rövid próba során nem nyújtott többet, mint egy jól beállított, megfelelő komponensekből álló, megfizethető sztereó rendszer. A tartalmakat egy Synology NAS-ról jutatták el rá, a vezérlés pedig okostelefon vagy tablet segítségével történt.

StradiSound Set System StradiSound Set System
StradiSound Set System [+]

A Neon Multimedia munkatársai azt is elárulták, hogy a technológiát az autókba is beépítik, és már ezek a rendszerek is elérhetőek. Mégpedig úgy, hogy a gépjármű eredeti hangszóróit alakítják át az eljárás segítségével, de hogy pontosan mit csinálnak vele, az sajnos titok. Az autóhifi nem kimondottan a PROHARDVER! szakterülete, de az feltűnt, hogy egy átlagos autós hangszettnél masszívabb, élettel telibb, és nagy hangerőnél is tiszta megszólalást produkált.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés