Hirdetés

Meghallgattuk az egymillió dolláros, magyar fejlesztésű high-end audiorendszert

A 16. Audio Video Trend & Hifi Show egyik nagy durranása volt az a magyar fejlesztésű 1.3-as hangrendszer, amelyből egyelőre mindössze két darab létezik. A beszédes nevű StradiSound ára becsült egymillió dollár, a rendezvényen az az információ hangzott el, hogy már mindkettő gazdára talált, később a hazai forgalmazó ezt cáfolta.

StradiSound
StradiSound [+]

A rendezvényen egy külön teremben egy félórás műsorral demonstrálták a termékben rejlő erőt. Bár a körülmények nem voltak kifejezetten ideálisak a zenehallgatáshoz, hiszen a tömeg hatalmas volt, ráadásul értelemszerűen minden szomszédos helyiségében teljes erővel szólt a zenebona, a modell így is meggyőzően teljesített. Több stíluson átívelő válogatást állítottak össze a büszke fejlesztők, és ennek alapján kijelenthető, hogy a jazz, a komolyzene, a szving, a rock mellett még az elektronikus zene is otthonra lelhet ebben a eszközben. Gazdag, telt, dinamikus és tiszta megszólalást produkált, amit láthatóan a jelen lévő közönség is értékelt.

A StradiSoundról sok konkrétumot nem árultak el a cég helyszínen tartózkodó képviselői, így nem is lehetett kihúzni belőlük részleteket a termék 1.3-as felépítéséről sem. De az mindenesetre kiderült, hogy hét éven keresztül építették a masinát és a zongorák szolgáltatták az alapötletet. Egy darabig valószínűleg Magyarországon nem találkozhatunk majd StradiSounddal, hiszen az itt kiállított modellt most elszállítják tulajdonosához a világ másik végére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés