Hirdetés

SteelSeries Free mobil gamepad okostelefonokhoz és tabletekhez

A mobil eszközök hardveres szempontból egyre inkább alkalmassá válnak a komolyabb megjelenésű játékok futtatására is, éppen ezért a kézi konzolok ideje minden bizonnyal hamarosan lejár, de az irányíthatóság továbbra is komoly problémák forrása. Mivel az okostelefonok és tabletek nem sok gombot vonulatnak fel, ezért a kontrollálás jobb híján a kijelző tapicskolásával oldható meg, de valljuk be, ez komolyabb játékra és precízebb vezérlésre aligha alkalmas.

Sok más gyártó mellett ezért most a SteelSeries is egy olyan kiegészítőt mutatott be, amely egyesek számára talán megoldást nyújt a problémára. A Free nevezetű mobil gamepad első ránézésre egy tisztességes kontroller, azonban 108 x 55 x 20 mm-es kiterjedése és mindössze 54 grammos tömege miatt könnyedén zsebre is tehető, így hurcolása biztosan nem okozna gondot. Kiosztása egy PS3 vezérlőre hajaz, mondhatni klasszikus, találhatunk rajta D-Padot, analóg karokat, számos nyomógombot, sőt, elejére még két ravasz is került.

Az adott mobil eszközzel Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál, így számos rendszerrel és hardverrel kompatibilis. Android környezetben minden Zeemote képes alkalmazással együttműködik, Apple eszközöknél pedig amelyik játék kompatibilis például az iCade kiegészítőkkel, azoknak a Free-vel sem akad problémájuk. Persze a szabványos vezeték nélküli kapcsolat miatt bármilyen laptoppal vagy asztali számítógéppel is összeköthető.

Beépített akkumulátora 10 óra intenzív használatot tesz lehetővé, de a gyártó becslései szerint egy átlagfelhasználó kezében akár 20 órás folyamatos üzemelés sem elképzelhetetlen. Ha mégis idő előtt merülne le, akkor sincs gond, ugyanis a mellékelt kábellel menet közben is tölthető. Szerencsére szabványos micro USB aljzattal rendelkezik, így akár a telefon vagy tablet töltőjéről is etethető.

A SteelSeries Free mobil gamepad európai érkezése októberben várható, vételára 80 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés