Hirdetés

Saját zenét varázsol a játékok alá a Steam Music

A Valve újabb szolgáltatást épít a Steam platformba, melyről a megosztott kép nagyon árulkodó, de félreérthető is. A Steam Music egyetlen célja, hogy az adott gépen tárolt zenéket lejátssza a futtatott játék alatt, pedig sokan már egy olyan zeneboltra gondoltak, ahol a játékok hivatalos zenéi megvásárolhatók. Utóbbi koncepció a nappali meghódítását célzó tervek mellett adná magát, hiszen egy-egy játék zenéje nagyon jól el van találva, és sokan szívesen hallgatják azokat. Persze ne legyünk elégedetlenek, hiszen a Steam Music is hasznos lehet, noha kérdéses, hogy hányan szeretnék a játék saját zenéjét leváltani.

Maga a szolgáltatás egyébként még béta fázisban van, és a publikus tesztlehetőség a napokban indul. A jelentkezéshez csatlakozni kell a Steam Music csoporthoz, de ezt csak akkor érdemes meglépni, ha a SteamOS legfrissebb béta verziója fel van telepítve, illetve maga a Steam Music funkció csak Big Picture módból üzemeltethető.

A Valve egyébként korábban már mondta, hogy a Steam platformot zenés és videós szolgáltatásokkal vértezik majd fel. Nos a zenére való gyúrás úgy néz ki, hogy megkezdődött, és remélhetőleg ezen a ponton nem áll le a fejlesztés, hiszen akár áruházat is lehetne rá építeni, ha a Valve esetleg lát benne fantáziát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Előzmények

Hirdetés