Hirdetés

Megjelent a lista az iFixit által forgalmazott Steam Deckbe való alkatrészekről

A konzol szinte bármely elemét kicserélhetjük, bizonyos elemeket pedig még kitben, szerszámokkal együtt is beszerezhetünk majd.

Ahogy arról már korábban is írtunk, a Valve kézikonzolját otthoni körülmények között is viszonylag egyszerű javítani, ehhez pedig nem csak szerszámokat, de a gyártó által jóváhagyott, eredeti komponenseket is beszerezhetünk majd az iFixit webáruházából.


[+]

A program indulásával kapcsolatban még csak annyit tudunk, hogy valamikor a nyárra tervezik, pontos dátumot viszont még nem kaptunk, az elérhető alkatrészek fotót is tartalmazó termékoldalai viszont már elérhetővé váltak, sőt, a The Verge az árazásukkal kapcsolatos információkat is megkapta, a cikkszámokat és az összegeket pedig egy, saját cikkükben elhelyezett táblázatban gyűjtötték össze.

Jó látni, hogy nem csak olyan, egyszerűen cserélhető alkatrészek lesznek majd megvásárolhatók, mint például a tápegység, a hátlap, vagy a különböző beviteli egységek membránjai, hanem akár hűtőventilátort, kijelzőt, hangszórót, sőt, komplett alaplapot is vásárolhatunk. Utóbbi persze nem olcsó, de a 350 dollár körüli vételár kifizetése egy alaplaphiba esetében még így is kedvezőbb lehet, mintha egy teljesen új konzolt kellene vásárolnunk, bár azért sok hibával kapcsolatban érdemesebb lehet először a gyártói támogatást felkeresni, már amennyiben még él a Steam Deckre vállalt hivatalos garancia.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Előzmények

Hirdetés