Hirdetés

Könnyedén ellenőrizhetjük könyvtárunk Steam Deck kompatibilitását

A Valve új aloldala belépés után négy kategóriába sorolja játékkönyvtárunk elemeit.

Tavaly nyáron a Valve álláspontja még az volt, hogy nem tudnak olyan játékról, amit a héten elérhetővé váló Steam Deck ne tudna futtatni, a játékélményt ugyanakkor nem csak a felbontás és a képkockaszám, de az irányítás is nagy mértékben befolyásolja.


[+]

Annak érdekében, hogy a leendő felhasználó már előre tisztában legyen azzal, hogy saját könyvtárából mely címek kompatibilisek teljeskörűen az új, PC-ként működő eszközzel, a Valve létrehozott egy aloldalt, ahová Steam fiókunkkal belépve a rendszer négy kategóriába sorolja már megvásárolt játékainkat.

Az első csoportba azok a játékok tartoznak, amelyeket a hardver és a SteamOS nem csak futtatni tud, de az irányítás is kompatibilis a Steam Deck érintőkijelzőjével és beépített vezérlőivel. Egyel rosszabb kategóriát jelent azon játékok listája, amelyek ugyan játszhatók, de ehhez szükség lehet némi konfigurálásra, például a grafikai vagy irányítást érintő beállításokkal kapcsolatban, amit a rendszer nem képes önmaga elvégezni (szemben az első kategória játékaival), ezzel egy fokkal megbonyolítva a kevésbé hozzáértő játékosok életét. A harmadik kategória tagjait a rendszer egyáltalán nem képes futtatni, míg a negyedik csoportba sorolt játékok ugyan egyelőre nem rendelkeznek minősítéssel, de ennek csak az az oka, hogy a Valve a vizsgálatokkal még nem ért el az adott címig.


[+]

Ahogy a Steam Deck esetében már megszokott, ez szintén egy felhasználóbarát megoldás, hiszen így nem kell végigböngésznünk egy, akár több száz címből álló kompatibilitási listát, továbbá azzal sem lehet vádolni a céget, hogy csak ígérget az eszköz képességeivel kapcsolatban, de csak vásárlás után derül majd ki, hogy egy szeretett játékunkkal sem tudunk majd úgy játszani rajta, ahogy azt elképzeltük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés