Hirdetés

Vízálló, strapabíró, passzív hűtésű PC-jének új kiadását mutatta be a Stealth

A Stealth Computertől nem állnak messze a speciális felhasználást megcélzó termékek, és tulajdonképpen a strapabíró PC-kkel is van némi tapasztalatuk korábbról. Legújabb termékük a WPC-525F is ebben a kategóriában játszik, ugyanis a lezárt alumínium házba bújtatott hardver maximális védelmet élvez vízzel, porral és egyes fizikai behatásokkal szemben, amit az IP67/NEMA 6 minősítés garantál. Ráadásul kivitele beépíthetőség szempontjából is kedvező, így e képességének köszönhetően számos olyan területen bevethető, ahol egy notebook például nem.


[+]

Természetesen egy számítógép esetében a csatlakoztathatóság is különös fontossággal bír, ezért a hátoldalán lévő ki- és bemenetek már ránézésre sem éppen szabványosak. Ehelyett a fenti védettségi osztálynak megfelelő speciális, bajonettzáras megoldást alkalmaznak, és ehhez természetesen a hozzá való speciális kábeleket is mellékeli a gyártó. Mivel nem játékgépről van szó, ezért nem csoda, hogy a dupla Gigabit Ethernet porton és bizonyos terep- vagy műhelymunkákhoz elengedhetetlen soros porton kívül komolyabbat nem kapunk, csak analóg VGA monitorcsatlakozást és USB kapunkat – és igen, valóban nincs hangkimenet!


[+]

A 258 x 158 x 52 mm-es szénfekete házban – amire egyébként 75 és 100 mm-es VESA rögzítési pontok is kerültek – lévő hardver, konkrétan a kétmagos Intel Atom D525 nem különösebben nevezhető erőműnek, de ezt kiegészíti még 4 GB DDR3 memória és egy 120 GB-os SATA csatolófelületű MLC flash lapkákkal dolgozó SSD. Optikai meghajtó nincs, de a bővíthetőség téren nincs nagy probléma, hiszen két mini PCI Express foglalat is található a belsejében.


[+]

A tápegység sem belül kapott helyet, sőt, nincs is a dobozban, ugyanis a tápellátás egyedi igények szerint, 6-36 voltos tartományban oldható meg, ami széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít. A termék gyárilag operációs rendszer nélkül érkezik, de a hardver kompatibilitás szempontjából Windows 7 és XP, illetve Linux operációs rendszerekkel egyaránt elboldogul, de speciális igények esetén (például beágyazott rendszerek) a gyártó ezen a téren igyekszik segítséget nyújtani.


[+]

A WPC-525F kezdőára 1595 dollár, ami tovább növelhető nagyobb tárkapacitású SSD-vel, az alap 1 évnél hosszabb jótállással, vagy strapabíró kiegészítőkkel, mint például a vízálló, 8,4"-es érintőkijelző, vagy szintén a vízálló billentyűzet, vagy éppen az időjárásálló kijelző.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés