Hirdetés

SDG RAMPAGE 6 strapabíró tablet veszélyes környezetbe is

A piacot egy pillanat alatt ellepték a legkülönfélébb tabletek, azonban ha a strapabíróságot támasztjuk követelménynek, akkor mindjárt nem olyan rózsás a helyzet. Ez nem is túl meglepő, hiszen maga az eszköz lényegében egy érintőkijelzőből, némi elektronikából és az akkumulátorból áll, amelyek a „minél vékonyabb annál jobb” trendet követve általában elég sérülékenyek. Azonban elképzelhető olyan munkakör vagy környezet, ahol nem mint ékszer, hanem használati tárgyként, munkaeszközként kell bánni egy tablettel, ekkor érdemes valamilyen masszívabb darab után nézni.

Az SDG Systems és a Juniper Systems partnerségének gyümölcseként jelentették be hamarosan érkező RAMPAGE 6 nevű tabletjüket, amely a nagy átlaggal ellentétben nem belsejével, hanem külső adottságaival kívánja felhívni magára a figyelmet. Az 5,7”-es képátlóval rendelkező készülék a megfelelő szigetelés és ütésállóság végett igen vaskos darab, nem az a klasszikus öltöny belső zsebből elővarázsolható kütyü, hanem inkább az, amely a sivatagban vagy egy barátságtalan ipari környezetben is zokszó nélkül teszi a dolgát. Ami az ellenálló képességét illeti, teljesíti az IP67 szabvány követeléseit, legalábbis a vízzel, porral és egyéb szennyeződésekkel kapcsolatos előírásokat.

Azonban igény esetén olyan veszélyes feladatokra is felkészíthető, ahol mérgező gőzök és gázok jelenlétére is számítani kell, persze a megfelelő többletköltség ellenében. Hardverkiépítése már közel sem ilyen kiemelkedő, de a gyártó szerint az adott célterület igényeit minden bizonnyal kielégíti. 806 MHz-es processzora mellett 256 MB RAM és 4 GB-nyi háttértár található, ez utóbbi SD kártyával szabadon bővíthető. Alapesetben is rendelkezik Bluetooth és Wi-Fi modullal, a Geo verzióban pedig már GPS és 3,2 MP-es kamera is helyet kapott. Csatlakoztathatóság szempontjából USB portok (hoszt és kliens) állnak rendelkezésre. Az operációs rendszer szerepében egy egyedi Android 2.3-as variáns munkálkodik.

A várhatóan a harmadik negyedévben megjelenő RAMPAGE 6 vételára egyelőre még ismeretlen, de tekintettel speciális célterületeire, biztosan nem lesz olcsó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés