SSD-k mSATA csatlakozóval a Netlist kínálatában

A memóriákkal és tároló megoldásokkal foglalkozó, kaliforniai székhelyű vállalat két, mSATA csatlakozóval ellátott SSD-t mutatott be. A Mini és Slim névre hallgató tárolókat elsősorban nagyvállalati környezetbe, adatközpontokba, hálózati és tárolóeszközökbe, valamint beágyazott rendszerekbe szánja a Netlist. Az mSATA csatlakozós Mini és Slim eszközök közös tulajdonsága, hogy megfelelnek a SATA II specifikációnak, támogatják a 48-bites címzést és 64 MB gyorsítótárral rendelkeznek.

A különbség a tárkapacitásban és az adatátviteli sebességében keresendő: a Mini maximális kapacitása 32 GB és 128/48 MB/s-os olvasás/írás sebességet produkál, míg nagytestvére a Slim 128 GB adat eltárolására alkalmas 240/190 MB/s-os teljesítmény mellett. A Netlist SSD-k árai nem ismertek, de abból kifolyólag, hogy elsősorban üzleti felhasználásra szánt eszközökről van szó, nyilvánvalóan egyik sem a megfizethető kategóriában fog helyet foglalni.

Azóta történt

Előzmények

  • Mini SSD az Inteltől

    Kipróbáltuk az Intel SSD 310 80 GB-os változatát, mely speciális, mSATA csatlakozóval rendelkezik.

  • Gyors SSD-k és külső tárolók

    6 Gbps-os SATA csatlakozóval ellátott SSD-ket mutatott be az AMP és az Intel, a LaCie pedig az utóbbit használta fel külső tárolójához.

Hirdetés