Hirdetés

Spire SkyMax VGA-hűtő 3 ventilátorral és 5 hővezető csővel

Egy közepesen erős, vagy csúcskategóriás videokártyát jó esetben már gyárilag is egy elfogadható léghűtéssel együtt szállítanak, azonban nem kizárt, hogy az adott felhasználó igényeinek teljesítménye és/vagy zajszintje nem hozza az elvártakat. Ilyenkor érdemes egy méretes, univerzális VGA-hűtő után nézni, amely már sikeresebben kezeli a „meleg helyzeteket”. A Spire legújabb terméke, a SkyMax videokártya hűtője is ebben a kategóriában szeretne versenybe szállni, a sikerhez pedig minden tőlük telhetőt bevetettek.


[+]

Már az alumínium hűtőborda mérete is tiszteletre méltó a maga 260 x 103 x 52 mm-es kiterjedésével, a hőleadó felületet pedig 5 darab réz hőcső hivatott termikusan összekötni a GPU-val érintkező alappal, mely szintén rézből készült. Mivel aktív hűtésről van szó, ezért a ventilátorok sem maradhatnak le a fedélzetről, ezekből jelen esetben középen egy 90 mm-es, két oldalt mellette pedig egy-egy 80 mm-es légkavaró fújja az alumínium lamellákat és egyben az egész videokártya felületét. A csúszócsapágyas ventilátorok 1300 és 3600 közötti percenkénti fordulatra képesek, maximális légszállításuk 36,5 cfm, zajszintjük pedig a sebesség függvényében 19 - 41,5 dBA.


[+]

A csomagolásban a kötelező hővezető paszta és rögzítő elemek mellett egy marék apró hűtőbordát is mellékelnek, ezeket a memóriamodulokra és egyéb melegedő alkatrészekre lehet felragasztani. Kompatibilitás terén szinte minden jelenleg forgalomban lévő videokártyára felszerelhető a SkyMax, AMD Radeon fronton HD 4870, NVIDIA-nál pedig 7800 GT az említett legrégebbi modell, ami még szóba jöhet.


[+]

A Spire SkyMax VGA-hűtő vételára 44,95 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Spire

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés