A Sony hazánkba is elhozta az extrákkal kitömött fejhallgatóját

A WH-1000XM4 zajszűréssel és okosfunkciókkal kecsegtet.

A Sony magyarországi képviselete hívta fel a figyelmünket a cég egyik új fejhallgatójára, amelyet már hazánkban is lehet kapni. Konkrétan a WH-1000XM4 típusjelzésű termékről van szó amelyhez nagyjából 120 000 forint ellenében lehet hozzájutni.

A Bluetooth támogatású termékről a vállalat elárulta, hogy a modell megkapta a Sony leghatékonyabb zajszűrését, és csökkenti a magas és közepes frekvenciájú hangok erejét. Az oldalsó párnákon található, zajszűrésre használt mikrofonokon keresztül a Kettős Zajérzékelő technológia a környezeti hangokat egyenesen a megbízható HD QN1 zajszűrő processzorra küldi. Ezután az új BT Audio SoC (System on Chip) érzékeli és alakítja a zenét és a zajt percenkénti 700-szoros gyorsasággal. A gyártó állítása szerint a új algoritmus segítségével a HD QN1 processzor valós időben végez zajszűrést, így lehetővé teszi a felhasználónak, hogy könnyebben tudjon a zenére figyelni, kizárva a körülötte lévő világ nyüzsgését.


[+]

A masinát megtámogatták a manapság rém divatosnak számító mesterséges intelligencia technológiával is. Ez az Edge-AI, amely DSEE Extreme nevű eljárás segítségével a megszokottnál sokkal pontosabban építi újra a digitális tömörítés során romló hangot, ezáltal biztosítva egy hűbb hangélményt. Az Edge-AI valós időben dolgozza fel a zenét, valamint felismeri a különböző hangszereket, zenei műfajokat és más, a dalban hallható elemeket, mindezt azért, hogy helyreállítsa a tömörítésben elveszített hangokat.

A WH-1000XM4 vezeték nélküli fejhallgatót egy adaptív hangvezérlő rendszerrel is felszerelték, amely a környezet hangokhoz alakítja a beállításokat. Idővel állítólag az adaptív hangvezérlés megfigyeli a leggyakoribb hallgatási helyszíneket, az ideális zenehallgatás elérésének érdekében pedig mindig az adott szituációhoz – például munkahely, edzés, kávézás – idomítja a megfelelő hangbeállításokat. Utazás során a fejhallgató olyan optimális hanghatást állít be automatikusan, amellyel kizárja a külső zajokat. Séta közben a zenehallgatás élményével egy időben figyel a környezetre. A fejhallgatón modifikálhatók a leggyakrabban látogatott helyszínek és preferenciák a „Sony | Headphones Connect” applikációnak köszönhetően, a helyszíneken pedig automatikusan bekapcsol a kiválasztott beállítás.


[+]

Meg kell még említeni a speak-to-chat funkciót is, amelynek köszönhetően egy gyors beszélgetés, kávérendelés vagy -készítés, zenehallgatás során sem kell levennie fejhallgatót. Mindössze egy-két szót kell mondani, hogy a rendszer felismerje a felhasználó hangját: a zene automatikusan megáll, így nem kell megválni a headsettől. A beszélgetés befejeztével a zene 30 másodpercen belül automatikusan újraindul. Még egy újdonság a WH-1000XM4 esetében a Quick Attention funkció, amelynek során, ha a fejhallgató használója bele akar hallgatni mások mondanivalójába, vagy maga szeretne megszólalni, elég a kezét a fülhallgató jobb oldalára tenni, és a hangerő lecsökken, a környezeti hangok pedig hallhatóbbá válnak.

A 40 mm-es hangszórókkal felszerelt fejhallgatónál a frekvenciaátvitel a gyártói adatok szerint 4 és 40 000 Hz közé esik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés