Hirdetés

Sony Vaio multimédiás szerverek otthonra

A Sony Vaio PCV-RZ414 és a Sony Vaio PCV-RS316 típusú készülékeket, kimondva-kimondatlanul a Microsoft Windows XP Media Center számítógépek ellenfeléül szánja a cég.

A két Vaio masina motorja a legfeljebb 3,2 GHz-es órajelű, a Hyper-Threading-technológiát támogató Intel Pentium 4-es processzor. Ezt egészítik ki az akár 200 GB-os merevlemezek, a DVD+R/+RW-ket égető DVD-írók és az nVidia - ATI páros jelenlegi grafikus chipjein alakuló videokártyái.


Forrás: www.chip.de


Forrás: www.chip.de

Az összképet az USB 2.0-ás és a Firewire-portok sora, az integrált modem és a szintén integrált LAN, illetve a WLAN-adapter teszi teljessé. A szoftvercsomag szintén impozáns: a Windows XP Home Edition, az Adobe Premiere 6.0 LE, az Adobe Photoshop Elements 2.0 és a SonicStage egyaránt megtalálhatók.

A legérdekesebb újdonság azonban a Network Media Receiver nevű funkció, amely egyfajta közvetítő eszköz a számítógépek és a szórakoztató-elektronikai berendezések között. Az IEEE 802.11g szabványú WLAN-modulok segítségével akár több felhasználó is megtekinthet egy filmet a Vaio PC-kről. Emellett kiemelendő még a távirányítási funkció is, és külön megjelenítőfelület köszönthet minket a televíziónkon is. A tv-műsorokat akár rögzíthetjük is a számítógépünk merevlemezére. A Sony Vaio PCV-RZ414 ára 2.300, a Sony Vaio PCV-RS316-é 1.500 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés