Hirdetés

Készül a Sony saját virtuális valóságra tervezett rendszere

A Sony portájáról jó ideje pletykálják, hogy a vállalat saját virtuális valóságra tervezett rendszerrel készül. Itt sokan tévesen a HMZ sorozatú videoszemüvegekre gondolnak, de valójában a vállalat e termékeket csak mozizásra tervezte. A virtuális valóság azonban jóval melósabb, hiszen több problémával kell megküzdeni, kiemelve a lehetőleg alacsony késleltetésű leképzés biztosítását.

A Sony egyébként évek óta kutatja a virtuális valóságot. Még az Oculus Riftért felelős Oculus VR-nél is jóval régebben kezdtek bele a kutatásba, de a koncepció kivitelezésének leginkább technológiai korlátjai vannak, amelyeket nehéz leküzdeni, főleg a szoftveres oldalon. A japán cég fejlesztőpartnerei már számos anyagot kaptak a Sony virtuális valóságra tervezett szemüvegéről, melyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy készül.

Információink szerint a termék a PlayStation 4 kiegészítője lesz, és nyilván a szokásos élményt kínálja. A Sony viszont némileg kedvezőbb helyzetben van, mint az Oculus Rift. Elsősorban azért, mert fix hardverrel könnyebb megoldani a koncepció szoftveres oldalon keletkező gondjait. Direkten az adott architektúrára kódolva a programot a fejlesztő állandóan kiszámítható teljesítményt kaphat, ráadásul a lehető legalacsonyabb késleltetés mellett, hiszen nem kell számolni a különböző köztes interfészekkel, amelyek ronthatják a teljesítményt. Mindemellett a japán cég direkten célozhatja a saját rendszerét specifikusan erre készülő játékokkal, ami szintén nem elhanyagolható tényező.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés