Hirdetés

Magyarországra is megérkeznek az új Sony Walkmanek

Zenelejátszást is biztosító okostelefonok, illetve tabletek növekvő népszerűsége ide vagy oda, a Sony továbbra is lát erőt a hordozható médialejátszók piacában. A vállalat bejelentette, hogy még júliusban Magyarországon is a boltokba kerülnek az NWZ-E580 és az NWZ-E380 típusjelzésű modellek.

Sony NWZ-E580
Sony NWZ-E580 [+]

Mindkettő rendelkezik színes LCD kijelzővel, viszont az E580 akkumulátora 77 órányi audio- és 14 órányi videólejátszást tesz lehetővé, ezzel szemben az E380-nál be kell érni 30 órányi zenehallgatással vagy 4 órányi filmnézéssel. Ez utóbbi modell csak a WMV 9 videoformátum kezelését támogatja, a másik viszont módot az AVC és MPEG4 fájlok megjelenítésére is. Zeneszámoknál mindkettő biztosítja az MP3, WMA, AAC és Linear PCM anyagok megszólaltatását, viszont az E580 a FLAC és az Apple Lossless állományokkal is boldogul.

A 8 GB memóriával bíró E580 megkapta a Clear Bass, Clear Stereo, a Clear Phase hangzást feljavító eljárások mellett a DSEE technológiát is, amely a tömörítés során elveszett magas frekvenciák visszaállítását teszi lehetővé. A Sony szabadalmaztatott hangfeldolgozó rendszere, a VPT a stúdiók, klubkoncertek és arénák hangzásvilágának életre keltésével új dimenziót nyit a zenehallgatás világában, legalábbis a vállalat közleménye szerint.

Sony NWZ-E380
Sony NWZ-E380 [+]

A E380-ba épített Clear Bass technológia torzítás nélküli hangzást és tiszta sztereó élményt biztosít nagy hangerőn is. A Clear Stereo elkülöníti a bal és a jobb csatorna hangfeldolgozását, a Dynamic Normaliser pedig kiegyenlíti a zeneszámok közötti zavaró hangerőugrásokat. A készülék a beépített ötsávos hangszínszabályzóval az egyéni ízlésnek megfelelő finomhangolásnak is teret enged. A vállalat munkatársaitól nem kaptunk információt a termékek várható áráról, de azt már lehet tudni, hogy az E380 4, illetve 8 GB-os változatban is elérhető lesz majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés