Hirdetés

Továbbra is büszkélkedik az aktuális konzoleladásokkal a Sony és a Nintendo

A PlayStation 4 átlépte a 80 milliót, míg a Nintendo Switch közel van a bűvös 20 millióhoz.

A jelenlegi konzolgenerációban megszokhattuk már, hogy ha eladásokról van szó, akkor a Sony és a Nintendo a leghangosabb, míg a Microsoft irigykedve hallgat. Most sincs ez másképp, ugyanis a Sony bejelentette, hogy a PlayStation 4 konzolcsaládból az év közepéig 82,2 millió darabot, míg a Nintendo ugyaneddig a dátumig 19,67 millió Switch konzolt szállított le.

Mindkét cég eléggé jól tartja a saját, mára alaposan felpörgetett terveit. A Nintendo a tervezetthez képest jóval hamarabb el fogja érni a 20 milliós eladást, elvégre még a konzol bejelentésekor ezt a következő év márciusáig várták, de azóta már nyilván nagyobb igényik lettek. A Switch a játékok eladási szempontjából sem teljesít rosszul, a vállalat 87 millió programeladást regisztrált, persze továbbra is a Super Mario Odyssey, a Mario Kart 8 Deluxe és a The Legend of Zelda: Breath of the Wild a három legkedveltebb cím – ebben a sorrendben.

A Sony hamarosan beéri a PlayStation 3 teljes élettartama alatt elért, nagyjából 83,8 milliós eladási eredményét. Ez az év vége előtt biztosan bekövetkezik. Itt arra kell figyelni, hogy a konzolgyártók számára, így a Sony-nak is jóval egyszerűbb a leszállított konzolokat mérni, illetve számukra is ez számít eladásnak. Ez viszont különbözik a felhasználók által megvásárolt gépek számától, és a PlayStation 3 esetében az utóbbi adat van rögzítve. Ergo a PlayStation 4 még nincs annyira közel, mint az az adatokból látszik, de a karácsonyi szezon alatt lehagyja majd az elődöt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés