Hirdetés

Sokoldalú Wi-Fi routert készített az Asus

Az Asus a mai nappal egy olyan, a Draft N szabványnak megfelelő, gigabites routert jelentett be, amelyet a gyártó szerint három tulajdonság jellemez a legjobban. A három  kiemelt fontosságú képességet "S" betűkkel jelölték, ezek a Speed, a Simplicity és a Security. A Speed – sebesség –  kulcsa az RT-N16-ban található erős processzorban és a hozzá kapcsolt 128 MB-nyi memóriában rejlik. Ezeknek köszönhetően a router vezeték nélküli kapcsolaton keresztül 300 Mbps-os adatátviteli sebességre képes, még akkor is, ha egyszerre több feladatot kell elvégeznie. Az RT-N16 esetében kiemelt figyelmet fordítottak a P2P okozta többletterhelés kezelésére is, a beépített Download Master 300 000 különálló kapcsolat kezelésére képes, ami a hagyományos routerekkel szemben 20%-os teljesítménynövekedést kínál.

Asus RT-N16
Asus RT-N16 [+]

A Simplicity – avagy az egyszerűség – a kezelhetőségben mutatkozik meg. Az EZ UI-nak elnevezett grafikus felület használható a hálózat beállítására, amelyet számos beépített automatikus felderítő mechanizmussal is elláttak. A webes felületen minden fontosabb funkció beállítható, többek között az EZQoS forgalomirányító, az all-in-one printer nyomtatószerver, és az AIDisk is, ami a két USB portra csatlakoztatott eszközöket kezeli.


[+]

A harmadik S, a Security – azaz a biztonság – is többrétű megoldást takar. A routerben található egy beépített tűzfal NAT és SPI funkciókkal tarkítva, de portszűrés, az IP és MAC cím szűrése egyaránt beállítható. A vezeték nélküli kapcsolatoknál többféle titkosítás áll a felhasználó rendelkezésére: a WEP (64 és 128 bit), a WPA-PSK és WPA2-PSK, a WPA-Enterprise és WPA2-Enterprise, valamint a Radius is. Az RT-N16 WPS (Wi-Fi Protected Setup) támogatást is kapott, így a Wi-Fi hálózatot percek alatt és biztonságosan létre lehet hozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés