Hirdetés

Socket AM2-es alaplap GeForce 6150 chipsettel

Az AMD platformváltására természetesen a chipset-, illetve alaplapgyártók is időben felkészültek, érkezőben vannak egyebek mellett az NVIDIA nForce 500-as sorozatára épülő lapok, és az ATI is tartogat meglepetést. Az Albatron a kisebb és szerényebb költségvetésből készülő rendszereket szem előtt tartva dobja piacra új lapját, amely a GeForce 6150 és nForce 430 chipek jól ismert párosa köré épül, de már Socket AM2 foglalatot és természetesen DDR2 memóriamodulokat fogadó aljzatokat kapott. Az 1 GHz-es HyperTransport-sebesség támogatása révén bármelyik új AMD processzor használata lehetséges.


Fotó: OC.com.tw

A KM51PV-AM2 jelzésű microATX lap északi hídja egy 475 MHz-en futó grafikus magot tartalmaz, melyhez D-Sub és DVI kivezetés is jár, ezenkívül ismeri a PureVideo funkciót, és 720p, illetve 1080i felbontásig biztosítja HDTV anyagok megjelenítését. Egy erősebb videokártya a PCI Express x16 foglalatba illeszthető, mely mellett két PCI és egy PCI Express x1 csatoló sorakozik.

Az nForce 430 déli híd két IDE csatornával és négy Serial ATA II porttal szolgál, melyekre RAID 0, 1, 0+1 és 5 merevlemeztömbök is rákapcsolhatók. A Gigabit Ethernet interfész védelméről az Active Armor tűzfal gondoskodik. A Realtek gyártmányú ALC655 kodek hatcsatornás hangot biztosít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés