Hirdetés

Tényleg nagyon gyors lesz a Smach Z kézikonzol

Ez viszont nem jelenti azt, hogy sikerre számíthat, ugyanis a sebességnek komoly ára van.

A Smach Z sokak számára ismerős lehet, hiszen évek óta készül a kezdetben Steamboy néven csúfolt kézikonzol. A mögötte rejlő sztori külön megérne egy misét, elvégre követni sem lehetett, hogy hány alkalommal cserélték ki az alapján. Rossz nyelvek szerint az elmúlt nyáron történt botrány után majdnem vége is lett a projektnek, de állítólag egy AMD-nél dolgozó menedzser nagyon szereti, és ez mentette meg a rendszert.

Persze nagyon úgy néz ki, hogy az AMD vélt vagy valós beavatkozásának ára volt. A Smach Z mostantól prémium kézikonzolnak készül, és a drágulást még az elmúlt évben bejelentették. Azt viszont még mindig nem tudni, hogy pontosan mire lesz képes a gép, leszámítva persze, hogy komoly teljesítmény van mögötte.

Új hír, hogy a tervezők gőzerővel dolgoznak azon, hogy a legújabb prototípust elvigyék az MWC-re, ahol megmutathatják mit is tud. Maga a rendszer már működik, és a kiszivárgott adatok szerint a 3DMark 11 Performance tesztjében 3500-3600 pont között teljesít. Lényegében csak ezért éri meg az AMD-nek beállni a projekt mögé, mert így borsot törhetnek a szintén idén érkező, Intel által részben támogatott GPD WIN 2 orra alá, ami egy hasonló koncepció, alig olcsóbban, viszont a 3DMark 11 Performance tesztjében már csak 1200-1300 pontot tud felmutatni.

Az más kérdés persze, hogy a Smach Z kényszerpályára került, valószínűleg az AMD nem állt volna mögéjük, ha nem csinálnak a rendszerből prémium kézikonzolt, mert egy régebbi APU-val semmi presztízsértéke nem lett volna. Így viszont félő, hogy az ára riasztja majd el a vásárlókat. Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy egy Nintendo Switch jóval olcsóbban hazavihető. Persze nem ennyire gyors, nem is fut rajta a Windows, illetve igazából csak közvetett versenytárs, de ha a rendszer célját nézzük, akkor gyakorlatilag ugyanarra lehet használni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés