Hirdetés

Drágul a Smach Z kézikonzol, de nem adják fel a projektet

A Rhomb.io kikerült a képből, így bizonyos dolgokt újra kellett szervezni. Öröm az ürömben, hogy ez lehetőséget adott egy új lapkára is.

Három hónapja írtuk róla, hogy nem áll jól a Smach Z kézikonzol szénája, ugyanis a Rhomb.io visszamondta a céggel kötött megállapodását. Ez az eredeti ütemtervnek nem tett jót, hiszen így újra kellett tervezni pár fázist, de úgy néz ki, hogy a projektet nem adják fel a tervezők.

Az áttervezésnek azonban lesz negatív és pozitív hatása is. Sajnos rossz hír, hogy a Smach Z drágulni fog, amit a tervezők a nagyobb gyártási költséggel magyaráznak, továbbá a DRAM és a flashmemória ára is csak emelkedett. Ezzel együtt az alapplatform is megváltozik, ami kedvező változás, mivel eredetileg egy AMD RX-421BD SoC APU került volna a gépbe, most viszont egy megjelenés előtt álló Horned Owl modell a legnagyobb esélyes. Ez tulajdonképpen a nemrég bemutatott Raven Ridge beágyazott rendszerekbe szánt variánsa.

Sajnos az új SoC is drágább a régebben ígértnél, ráadásul nem is kevéssel, így a Smach Z tulajdonképpen kategóriát váltott. Az új belső mellett az alapkonzol 690 dollár lesz, amiben 8 GB RAM és 128 GB-os adattároló van. A PRO verzió 16 GB RAM-ot és 256 GB adattárolót kap, de ezért cserébe 890 dollárt kell fizetni. A régi támogatóknak az árak nem változnak, amivel ez a réteg jól jár, hiszen gyakorlatilag megkapják az eredetileg támogatottnál jóval erősebb alapkonzolt, és nem kell semmivel sem többet fizetniük érte. Az új támogatók azonban már csak az új árakkal számolhatnak.

A váltással a Smach Z tulajdonképpen prémium szintre lép, kijelölve az abszolút első hely megszerzését a kézikonzolok piacán, ami érthető, hiszen ilyen ár mellé teljesítményt is oda kell rakni. Utóbbira vonatkozóan azonban csak később adnak meg információkat. Az új alapokkal a start is csúszik, méghozzá a következő év tavaszára. Legalábbis a támogatókat illetően, a kereskedelmi megjelenés inkább ősszel lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés