Hirdetés

Az SK Hynix belépett a hordozható SSD-k piacára

A cég 2 méteres ejtéssel megbirkózó újdonsága a Gold P31-es modell fogyasztási irányelveit ötvözi a Platinum P41 tervezési filozófiájával.

Múlt héten az SK Hynix bejelentette, hogy az Egyesült Államokban még a hónap folyamán forgalmazni kezdi az első – korábban már meglobogtatott – hordozható SSD-jét, amit Beetle X31-ként fognak listázni, de a szóban forgó ketyere más földrajzi régiókban is kapható lesz.


[+]

A 74 x 46 x 14,8 mm-es méretekkel rendelkező, mindössze 53 grammos megoldás pezsgőmetál alumíniumburkolata segít a belül megtelepedett M.2 2242-es meghajtó üzemi hőmérsékletét kordában tartani, és 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2 interfésze 1050/1000 MB/s-os lineáris olvasást/írást tesz lehetővé.

[+]

Az 512 GB-os, valamint 1 TB-os kapacitásokkal választható, ASMedia ASM2362 bridge lapkával szerelt típus DRAM pufferrel büszkélkedhet, ami jó hatással van a fenntartott lemezműveletek tempójára (a sajtóanyag átlagosan 900 MB/s-os írást említ 500 GB-nyi állomány esetén), és a csöppnyi tároló érdekessége, hogy egyetlen chipben kombinálja a kontrollert, a NAND flash-t, illetőleg ezt a puffert.

[+]

A PC-vel, Apple Mac gépekkel, androidos okostelefonokkal és játékkonzolokkal egyaránt kompatibilis adattárhoz tartozékként egy USB Type-C/Type-C, meg egy USB Type-C/Type-A kábelt adnak az ütődésektől védő tokon kívül, és az Amazonon már jegyzett újoncok csomagolásain 80, továbbá 104 eurós összegekről szóló árjelzések függeszkednek.


[+]

Előzmények

Hirdetés