Hirdetés

SiS-ATI együttműködés a láthatáron

A tajvani társaság ugyanis gondolt egy nagyot, nem is akármit. A SiS-nél ugyanis elhatározták, hogy saját XGI (Xabre Graphics Inc.) részlegük mellett az ATI szolgáltatásait is igénybe kívánják venni -- az integrált chipsetek grafikus magjainak tervezéséhez és gyártásához. Ugyan a nemrég alakult XGI grafikus részleg továbbra is elsőbbséget élvezne, ám egyáltalán nem zárható ki, hogy a SiS a jövőben az ATI grafikus chipjein alapuló termékeket (lapkakészleteket) dobjon piacra. Az alighanem bombaként robbanó hírt maga John Hsuan, a tajvani cég szóvivője jelentette be, így nem minősíthetjük "hírlapi kacsának".

Az együttműködés minden bizonnyal heteken vagy legkésőbb hónapokon belül megindulhat, lévén a SiS a DirectX 9.0-kompatibilis chipsetek piacának komoly szereplőjévé akar válni, ám jelenleg még egy normálisan hadrafogható DirectX 8-as lapkával sem rendelkezik.

A kooperációban nagy szerep juthatna az ATI tapasztalatainak. Előny ugyanakkor, hogy az ATI a GPU-it az UMC-vel készítteti, amely cég gyártási eljárásai igen csak hasonlítanak a SiS által alkalmazott chipgyártási módszerekre (nem véletlenül, az UMC-nek komoly részesedése van a SiS-ben, régi partnerek). Az ATI pedig biztosan nem fog az együttműködés útjába állni, mert a kanadai vállalatnál máris bejelentették, hogy nagyon örülnének, ha a SiS a jövőben a partnerük lenne.

A "SiS-es fiúk" újfent bebizonyították, hogy érdemes komolyan vennünk ötleteiket. Eddig példát erre leginkább a termékeikben láttunk, most pedig már a piaci stratégiájuk megvalósításánál is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés