Hirdetés

SilverStone GD07B és GD08B grandiózus HTPC-házak

Egy HTPC ház jellemzően kisebb méretű a szokásos asztali konfigurációk tornyainál, hiszen így könnyebben elhelyezhetők például egy nappaliban, és a magukban foglalt, főleg multimédiára kihegyezett hardverek is beérik a szűkösebb légtérrel. A SilverStone ezzel szemben tekintélyes méretű fekvő házakat kínál ebben a szegmensben, és úgy tűnik, hogy ezekre is akad kereslet, mert az egyébként is népes Grandia sorozatba most két újabb modell érkezését jelentették be, amelyek GD07B és GD08B néven fognak debütálni.


[+]

A két HTPC-ház ugyanarra a vázra épül, ezért 440 x 435 x 175 mm-es méretük és 7 kg körüli tömegük is azonos, anyaghasználatuk jellemzően acél és némi alumínium. A GD07B előlapján szálcsiszolt alumínium felületű, zárható ajtó található, mögötte 4 x 5,25”-es külső meghajtóhely és az I/O kivezetések lapulnak, amelyek között 2 x USB 3.0 port is helyet kapott. Beltere nevéhez hűen igen tágas, a szokásos ATX és micorATX méretű alaplapok mellett az SSI CEB és Extended ATX szabványúakat is gond nélkül fogadja, ráadásul akár 345 mm hosszú videokártyák is felsorakoztathatók benne.

A könnyebb szerelhetőség végett az egész meghajtókeret két fogantyú segítségével kiemelhető, ebbe a már említett 5,25”-es egységek mellett 5 x 3,5” és 2 x 2,5”-es HDD/SSD építhető. A hardverek hűtéséről alapesetben egy 120 mm-es oldalsó, és két szintén 120 mm-es alsó ventilátor gondoskodik, és szerencsére a könnyen eltávolítható, mosható porszűrők sem maradtak ki a repertoárból. Érdemes szem előtt tartani, hogy a processzorhűtő magasságát 138 mm-ben maximalizálták.

A GD08B csak egyetlen szembetűnő különbséget tud felmutatni fentebb taglalt testvérétől, ez pedig előlapján keresendő. Az ajtó helyett ugyancsak szálcsiszolt alumínium panel helyezkedik el a fronton, valamint az 5,25”-es külső meghajtóhelyek száma is felére csökkent. Ettől eltekintve ugyan azokkal a paraméterekkel és képességekkel rendelkezik, mint a GD07B.

A SilverStone Grandia GD07B és GD08B HTPC-házak Japánban április közepén jelennek meg átszámítva 194 dolláros vételáron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés