Hirdetés

A-Tech Fabrication HeatSync 1200 – a majdnem tökéletes HTPC

Az egyesült államokbeli A-Tech Fabrication főleg HTPC-k és set-top boxok építésére specializálódott. Legújabb alkotásuk, a HeatSync 1200 nevezetű HTPC legnagyobb előnye, hogy abszolút néma csendben teszi a dolgát, amit teljesen passzív hűtésének és az egyéb mozgó alkatrészek hiányának köszönhet.


[+]

A lapos ház jelentős része mint hőleadó felület funkcionál, a két oldalt sorakozó, méretes alumínium hűtőbordákat hővezető rézcsövek kötik össze a melegedő alkatrészekkel, egészen pontosan a processzorral és a chipkészlettel. Burkolata főleg feketére eloxált felületből áll, azonban szálcsiszolt előlapja választható nyers fémszínűben is. Utóbbit egyébként nem terhelték túl, a bekapcsoló gomb, a visszajelző LED-ek és az infravörös vevő mellett csupán egy USB port található.


[+]

A HeatSync 1200 lelkét a már jól ismert Intel DH61AG thin Mini-ITX alaplap képzi, amely bár felszereltségében tökéletesen megfelelne egy HTPC-nek, azonban az ebbe illeszkedő processzor IGP-jének van egy nagyon komoly videós hiányossága, ez pedig nem más, mint a 23,976 fps (ismertebb nevén 24p) lejátszási mód nélkülözése. Ez házimozis berkekben kötelező és jogosan elvárt igény, de persze sokaknak ez egyáltalán nem döntő tényező. A központi egység szerepében egy 2,5 GHz-es Intel Core i3-2500T áll, mellette alapból 4 GB Corsair Vengeance SO-DIMM memória figyel, amely opcionálisan 8 GB-ra bővíthető.


[+]

Az adatok (helyesbítve inkább csak az operációs rendszer) tárolásáért egy mSATA formátumú, 40 GB kapacitású Intel 310-es SSD felel, amely a megfelelő mennyiségű dollárokért cserébe 80 GB-osra hizlalható. A vezeték nélküli kommunikációs képesség sem alaptartozék, de igény esetén kombinált IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth Mini PCIe modullal is rendelhető a gép. Az előlapi infravörös érzékelő és a Windows Media Center távirányító viszont a csomag része, csakúgy, mint a 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszer. A gyártó székhelyét tekintve egyáltalán nem meglepő, hogy a ház tetejére egy Apple iPhone/iPod kompatibilis dokkoló is felkerült. A csinos HTPC-nek alaposan megkérik az árát, az alap kiépítésű A-Tech Fabrication HeatSync 1200 1399 dollárért rendelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés