Hirdetés

M.2 porttá alakítja a normál PCI Express csatolót a SilverStone újdonsága

Az ECM23 jelzésű M.2-PCIe SSD riser modul M.2-2280-as M-key formátumú SSD-ket támogat.

A SilverStone bejelentett egy érdekes fejlesztést, amely az ECM23 típusjelzést viseli, és alapvetően egy olyan modulról van szó, amely egy x16-os PCI Express csatolót felhasználva ad egy M.2 interfészt a vásárló számára. Bár a nyomtatott áramköri lapot teljes hosszúságú PCI Express aljzathoz alakították ki a tervezők, valójában csak négy PCI Express sávot fog igényelni, a többi igazából nem használja fel.


[+]

A 105 x 11 x 44 mm-es kiterjedésű kártya M.2-2280-as M-key formátumú NVMe SSD-ket támogat, és gyakorlatilag semmi szoftveres hátteret nem igényel, úgy működik, mintha egy alaplapon található M.2 interfészben lenne az adattároló. Az egész tehát felfogható egy átalakítónak, de azért van rajta egy kisebb LED, ami csupán azt jelzi, hogy atkív-e a modul, vagy sem.


[+]

A SilverStone egy 40 grammos hűtőbordáról is gondoskodott, amely alumíniumból készült, és lényegében az átlagos hűtőlemezeknél nagyobb, így kedvező hőmérsékleteket lehet vele elérni a mai, igazán gyors, de viszonylag sokat is fogyasztó NVMe SSD-k behelyezése esetén.

Az ECM23 szállítása hamarosan megkezdődik, az árazásról azonban még nem számolt be a SilverStone. Természetesen a megfelelő SSD nem lesz része a csomagnak, ezt külön kell beszerezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés