Hirdetés

Itt vannak a Memblaze új, PBlaze5 szériás NVMe SSD-i

A Beijing Memblaze Technology bemutatta a nagyteljesítményű PBlaze5 910/916-os, és az alacsony fogyasztású 510/516-os NVMe SSD-családot.

A Memblaze frissítésekkel lepi meg az SSD-piacot, elsődlegesen a nagyvállalati területet, ugyanis az új megoldásaik 64 rétegű, vállalati szinten használatos V-NAND-dal érkeznek, támogatják az NVMe protokollt, valamint egészen 15,36 TB-ig skálázódnak.

A PBlaze5 910/916-os család 6 GB/s szekvenciális és 1 millió IOPS-os véletlenszerű olvasási tempóval rendelkezik, 89 és 11 mikromásodperces olvasási, illetve írási késleltetés mellett. Támogat olyan fejlett funkciókat, mint például a nagysebességű TRIM, valamint a multiple-namespace. Tekintélyes javulás érhető tetten a teljesítmény/fogyasztás arányában a gyártó korábbi PBlaze5 700/900 famíliájához képest; ugyanis amíg a véletlenszerű olvasási/írási IOPS teljesítmény egészen 70 000/18 000-ig, addig a szekvenciális olvasási/írási sebesség 388/212 MB/s-ig is felkúszhat wattonként. Emellett a felhasználók egy milliszekundumon belül, 1 wattos léptékben állíthatják be a 910/916-os modell fogyasztását a 10 és 25 W közti tartományban. A meghajtók nem csak U.2-es, de HHHL-es (félmagas, félhosszú) kivitelben is elérhetőek.


[+]

A PBlaze5 510/516-osok 2,5"-es, 15, illetve 7 mm vastag NVMe-s modellek, melyek U.2-es interfésszel rendelkeznek, tárolókapacitásuk pedig 1,6 TB és 3,84 TB között variálódik. Ezek maximum 540 000 IOPS-ot, valamint 3,2 GB/s-os tempót tudnak a leendő vásárlóknak felajánlani. Az átlagos fogyasztásuk 10 watt, ami persze 4 wattra csökken üresjárat során. Mivel a széria dual port funkcióra is alkalmas, mindenféle háttértároló rendszerrel és megoldással kompatíbilis. Képes LDPC (Low-density Parity-check) hibakorrekcióra, teljes adatsáv védelemre, biztosítva van az adatok megőrzése áramkimaradás esetén, valamint gyorscserés használatra is felkészítették.


[+]

"Az NVMe SSD-kre épülő AFA (All Flash Array; csak flashmemóriákat használó háttértárrendszer) az NVMe SSD technológiájának kiforrásával lép igazán színre. Ezen vezérlőt használó flashmeghajtók a teljesítmény/fogyasztási arányra és a szabályozható energiafogyasztásra építvén igyekeznek minél gyorsabbá és megbízhatóbbá válni, hogy érdemben kielégítsék az NVMe háttértároló megoldások iránti növekvő keresletet." – nyilatkozta Tang Zhibo, a pekingi székhelyű Memblaze vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés