Hirdetés

Shuttle SX48P2: erős tizenöt literes

A méret és a teljesítmény már régóta nincs szoros korrelációban a számítógépeknél, amit a Shuttle barebone rendszerei is időről időre alátámasztanak. A cég legújabb mini-PC-je az Intel csúcskategóriás X48 chipsetje köré épül, és ehhez illő rendszer kiépítésére ad módot. Az SX48P2 akár 1600 MHz-es rendszerbuszon kommunikáló processzort és négy aljzatban legfeljebb 8 GB, maximum 1600 MHz-es DDR3 memóriát fogad. Tuningfunkciói révén lehetőséget biztosít a CPU és a RAM feszültségének és órajelének emelésére, illetve a dinamikus túlhajtásra.

Shuttle SX48P2

A 32,5 x 22 x 21 cm-es ház a Turbo Memory modulnak szánt mini PCIe foglalaton kívül két PCI Express 2.0 x16 bővítőaljzatot tartalmaz – nem véletlenül, hiszen két AMD videokártya CrossFire üzemmódban is hajtható benne, de csak akkor, ha hűtőbordájuk nem foglal el két kártyahelyet. Mivel a rendszer fogyasztása és disszipációja így már jócskán megnő, nem csupán nagyobb, 450 wattos tápegység kerül bele, de hőcsöves bordák révén a hűtőrendszert is továbbfejlesztették. Hogy az alaplap jobban viselje a hőterhelést, szilárdelektrolitos kondenzátorokat forrasztanak rá.

Shuttle SX48P2

A házba egy 5,25 colos és maximum három 3,5 colos meghajtó illeszthető, belül egy IDE csatorna és négy SATA port, kívül két eSATA port található, és a külső merevlemezeket árammal is el tudja látni a gép. Gigabit Ethernet portból kettő is van, de nem hiányzik a 802.11b/g szabványú Wi-Fi, illetve a Bluetooth 2.0 adapter sem. A nyolccsatornás Realtek ALC888DD kodek kompatibilis a Dolby Digital Live! és DTS Connect technológiákkal, analóg ki- és bemenetei mellett optikai és koaxiális SPDIF kimenetek állnak rendelkezésre. FireWire portnak ugyan alakítottak ki helyet a hátlapon, de ilyen vezérlő ebben a konfigurációban nem található, van viszont az extralistán ujjlenyomat-leolvasó, valamint egy Speed-Link kábel, mellyel két számítógépet lehet összekötni USB kapcsolaton keresztül. Az SX48P2 barebone ajánlott ára forgalmi adó nélkül 485 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés