Hirdetés

Shuttle Barebone és MSI LCD PC közeleg

Az év elején a Shuttle új barebone számítógépeinek bejelentésekor már említést tett az SH55J2 modellről, azonban a készülék csak most, jó fél évvel utána jelent meg. Az XPC barebone egy J2 típusú alumínium házban kapott helyet, ami 330 x 215 x 190 mm-es méretekkel rendelkezik. A konfiguráció Intel H55 alaplapra épül, amin természetesen LGA1156 foglalat kapott helyet, így a Core i3, i5 és i7 processzorok támogatottak. A gépezetbe maximum 16 GB kapacitású DDR3-as rendszermemória rendelhető, háttértárak pedig a négy 3 Gbps-os SATA portokra kapcsolhatók. A dobozban két winchesternek és egy optikai meghajtó számára van hely.

Shuttle XPC Barebone SH55J2 elölről és hátulról [+]
Shuttle XPC Barebone SH55J2 elölről és hátulról [+]

A diszkrét grafikus kártyákat egy x16-os PCI Express sín várja, ahova a két foglalatnyi területet igénylő, nagyobb hűtőbordás modellek is berakhatók. Az egészet egy 300 watt teljesítményű, 80 Plus minősítésű tápegység látja el elegendő energiával, a megfelelő hőmérsékletről pedig hővezető csővel felturbózott hűtés gondoskodik. Extraként kártyaolvasó, HDMI kimenet, Gigabit Ethernet, eSATA port is található még gépen, továbbá hat külső és négy belső USB aljzattal is rendelkezésre áll. A Shuttle új XPC barebone-jának forgalmazása már megkezdődött, a fogyasztói ára nagyjából 310 euró körül alakul.

Shuttle XPC Barebone SH55J2
Shuttle XPC Barebone SH55J2

Az MSI LCD PC-jét mutatta részletesebben. A Wind Top széria AE1920-as névvel illetett modell a Pine Trail platformra épül, és egy 18,5”-es képátlójú monitorral rendelkezik, ami 1366x768 képpontos felbontást alkalmaz. Ugyan a felülete nem multi-touch-os, de érintőképernyő. A fehér borítású ház alatt az Intel kétmagos Atom D525-ös processzora dolgozik, amely 1,8 GHz-es órajelen üzemel. Munkájában 2 GB DDR3-as memória segíti, ami 4 GB-ig bővíthető, a háttértár szerepét pedig 250, 320 vagy 500 GB kapacitású merevlemez töltheti be. A grafikus számításokért az integrált GMA 3150-es vezérlő felel.

MSI Wind Top AE1920 all in one PC
MSI Wind Top AE1920 all in one PC

A hasonló gépeknél megszokott további kiegészítők sem hiányoznak az MSI masinájából, úgymint a DVD-író, az 1,3 megapixeles webkamera, a kártyaolvasó, az Ethernet port vagy éppen a 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul. Operációs rendszerként a Windows 7 Home Premium kiadásának 64 bites változata kerül rá. Már valószínűleg nem kell sokat várni a gép érkezésére, de a gyártó egyelőre sem a pontos megjelenési dátumot, se a várható árat nem árulta el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés