Hirdetés

Friss Studio XPS modell a Dell kínálatában

Több mint fél éve, januárban érkezett a Dell legutóbbi frissítése a Studio XPS asztali számítógépek körében, most pedig a jelek szerint elérkezettnek látta az időt a cég a termékvonal újabb készülékekkel való bővítésére. A 8100-as modell után immár a 9100-as Studio XPS is elérhető, amelyen ugyan felfedezhetők az előd jellemző vonásai, mégis az új festéssel sikerült egy látványosabb külsejű gépet a piacra dobni. A 8100 teljesen fekete házával ellentétben az új masináé oldalt fehér borítást kapott, a két kontrasztos oldalt pedig piros csík szegélyezi.

Az Intel platformra épülő Dellben Core i7-es processzort találhatunk, négy- vagy hatmagost kiépítésben. Egészen pontosan részletezve az i7-920, az i7-960 vagy az i7-980X közül lehet választani. A működéshez elengedhetetlen rendszermemória mérete egészen 24 GB-ig bővíthető, természetesen DDR3-as modulokkal, az ugyancsak nem kevésbé fontos háttértár összkapacitása pedig 4 TB-is lehet. Mindemellett optikai meghajtó is rendelhető a számítógépbe DVD vagy Blu-ray formájában.

Nem meglepő módon diszkrét videokártya felel a grafikus megjelenítésért. Ebből is többféle változat közül lehet választani, egészen a 2 GB VRAM-mal ellátott Radeon HD 5970-ig. A hálózati eszközöket nézve a Gigabit Ethernet alapfelszereltség, viszont a Wi-Fi csak opcionális. Operációs rendszerként a Windows 7 Home Premium, Professional vagy Ultimate változata kérhető hozzá, utóbbi csak 64 bites verzióban. A Dell Studio XPS 9100 950 dolláros kezdőáron megvásárolható, de a további rendelt kiegészítők jócskán megemelhetik az árat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés