Hirdetés

A Sharp nagyon nyomulna az OLED kijelző fronton

A vállalat bevásárolná magát a JOLED nevű cégbe, és együttműködne a Japan Displayjel is az OLED megjelenítők gyártásával kapcsolatban.

Ahhoz képest, hogy a Sharp milyen óriási kulimászban volt másfél éve, a cég a Foxconn (Hon Hai csoport) tőkeinjekciójának köszönhetően szépen összeszedte magát. A vállalat elnöke, Tai Jeng-wu nemcsak azt jelentette be, hogy a konszern egy év után visszatér a japán tőzsdére, hanem azt is, hogy a jövőben hatalmas energiákat mozgatnak meg annak érdekében, hogy az OLED technológiára épülő kijelzők gyártásában markáns szerepet játsszanak.

JOLED OLED kijelzők
JOLED OLED kijelzők [+]

Tai Jeng-wu egy interjúban elmondta, hogy a japán kormány segítségét kéri ahhoz, hogy stratégiai szövetséget köthessenek az OLED megjelenítők fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Japan Display nevű céggel. Emellett azt is megemlítette, hogy tulajdonrészt szeretnének vásárolni a Sony, a Panasonic, a Japan Display, illetve az INCJ közös vállalatában, a JOLED-ben.

A JOLED a közelmúltban kezdte meg a korábban már bejelentett, saját fejlesztésű és gyártású, 21,6 hüvelykes, 4K felbontású, professzionális felhasználóknak szánt OLED panelek értékesítését, amelyek várhatóan első körben orvosi monitorokba kerülnek beépítésre. A Nikkei Asian Review értesülései szerint egyébként a JOLED épp további partnereket keres, akik hajlandóak lennének 900 millió dollár értékben befektetni a cégbe, úgyhogy pont kapóra jöhet nekik a Sharp felajánlkozása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés