Hirdetés

Vékony alumínium keret övezi a felsőkategóriás Sharp G9 széria tévéit

A Sharp egy újabb szériával bővíti már eddig is tekintélyes méretű televíziós flottáját, ráadsul nem is akármilyen modellekkel, hiszen a G9 széria jelenleg a csúcskategóriát képviseli a termékpalettában. A család négy tagból áll, egészen pontosan egy 40 (LC-40G9), 46 (LC-46G9), 52 (LC-52G9) és 60 (LC-60G9) hüvelyk képátlójú televízióból.

Sharp G9
Sharp G9 [+]

Ezek mindegyike az exkluzív, négy alapszínt használó Quattron képalkotási eljárás továbbfejlesztett verziójára épül. Az Edge LED háttérvilágítású LCD kijelzők képesek a Full HD felbontás megjelenítésére, legnagyobb (dinamikus) kontrasztarányuk 8 000 000:1, a betekintési szög horizontálisan és vertikálisan is 176 fok. Támogatják a háromdimenziós anyagok megjelenítését, amihez a Sharptól megszokott módon az aktív shutteres technológiát használják.

Azt túlzás lenne állítani, hogy a Sharp úttörő szerepet játszott az ultravékony, alumínium kávák elterjesztésében, de ma már a japán vállalat is bátran nyúl e formai elemekhez. A G9 sorozatnál is ezeket alkalmazták, ráadásul egy, a hagyományostól eltérő talppal is megtámogatták a modelleket. A DLNA kompatibilis, beépített WiFi-vel rendelkező készülékek megkapták az Aquos City névre hallgató okostévés rendszert, azaz biztosítják különféle internetes oldalak elérését, és a böngésző sem hiányzik belőlük. A két darab, egyenként 7,5 wattos hangsugárzó mellett építettek beléjük egy 15 wattos mélynyomót is, aminek alapján van rá esély, hogy szebben szólalnak meg, mint egy átlagos televízió. A 40 hüvelykes változat július végétől vásárolható meg várhatóan 1500 dolláros áron, a 2200-ba kerülő 46-os, a 2500-ba kerülő 52-es és a 3200 dollért hazavihető hatvanas pedig elméletben június közepén kerül a boltok polcaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés