Hirdetés

Érkezik a Sharp QLED tévéje

A Sharp EP7 nem tűnik kifejezetten innovatívnak.

A Sharp televíziós leányvállalatát évekkel ezelőtt vásárolta fel a Foxconn csoport. Akkoriban nagyon reménykedtünk, hogy az erős hátországnak köszönhetően a márka visszatérhet a legnagyobb, legerősebb piaci szereplők közé, s bár ez nem történt meg, azért továbbra is továbbra is eltökélten próbálkoznak.

Sharp EP7
Sharp EP7 [+]

A cég most azt jelentette be, hogy egy új kvantumpontos tévével, a Sharp EP7-tel lép színre, amelybe egy 50 hüvelykes, 8 bit + FRC-s (sík) QLED VA panel került, és a képernyő megkapta a gyártó saját Sharp Pro ACE Ultra névre hallgató képfeldolgozó chipjét, ami a pontos szín- és mozgásmegjelenítésért felel.


[+]

Az biztosnak látszik, hogy játékra lesz ennél jobb megoldás, hiszen a maximális képfrissítési frekvencia csupán 60 Hz, viszont támogatja a nagy dinamikatartományú anyagokat (Dolby Vision, HLG, HDR10 szabványok), de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora lesz a fényerejének maximuma. A készülékbe két darab, egyenként 10 wattos – rejtett – sugárzóból álló integrált hangrendszer került, úgyhogy a hangminőséget jó eséllyel átlagosként értékelhetjük majd. A konstrukció egyébként Android TV smart platformot használ, amely közel 10 000 alkalmazás letöltését és futtatását teszi lehetővé. A termék ugyan már bekerült néhány internetes áruház kínálatába, azonban a vételárát egyelőre még nem tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés