Hirdetés

Ígéretes QDEL kijelzőt villantott a Sharp

Ez a kvantumpontos technológia minden más jelenlegi megoldástól eltér.

A Foxconn által felvásárolt Sharp mérnökei kőkeményen dolgoznak azon, hogy a céget visszavezessék az élbolyba. A vállalat kijelzőgyártásért és -fejlesztésért felelős munkatársai a közelmúltban bemutattak egy olyan új, működőképes megjelenítőt, amely komoly riválisa lehet a jelenleg uralkodó eljárásoknak.

A Nanosys nevű céggel közösen fejlesztett úgynevezett QDEL kijelzőben az OLED és a kvantumpontos technológiákat ötvözik. Maguk az igen apró kvantumpontok készülnek olyan anyagból, amely elektromos áram hatására fényt bocsát ki. Tehát elvileg a kvantumpontok világítanak, így nincs szükség semmilyen extra fényforrásra, mint például a mostani QD-OLED modellek esetében. Ez utóbbiaknál kék OLED-et alakítanak át vörössé és zölddé, méghozzá a kvantumpontokat színszűrőnek használva.

A Sharp Display egyébként egy 12,3 és egy 30 hüvelykes prototípust is bemutatott egy amerikai újságírónak, aki szerint teljesen jó volt a képminőség. A vállalat szerint az eljárásra épülő kijelzők helyet kaphatnak telefonokban, tabletekben, notebookokban, monitorokban és televíziókban is. Arról még nincs infó, hogy mikor kerülhetnek a boltokba az első ilyen termékek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés