Hirdetés

Onkyo hangrendszerrel érkeznek a középkategóriás Sharp tévék

Az AJ1 sorozat Android TV okostévé rendszerre épül, és megkapta a cég saját "mesterséges intelligencia" technológiáját is.

Végre felbukkant némi információ az idei, új Sharp televíziókkal kapcsolatban, amelyek ha minden jól megy, már végre megérkeznek Európába is. Az AJ1 sorozat a középkategóriát képviseli, és első körben Japánban kerül majd a boltokba, március végén. Az ottani weboldalak szerint a 60"-es változat 260 000 jenbe (~620 000 forint), az 55"-es 220 000 jenbe (~ 525 000 forint), az 50"-es 190 000 jenbe (~450 000 forint), a 45"-es pedig 170 000 jenbe (~400 000 forint) kerül majd. Ezek első hallásra túlzottan nagy összegnek tűnnek, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a szigetországban gyakran (sokkal) magasabb áron árulják az egyes modelleket.

Sharp AJ1
Sharp AJ1 [+]

Az AJ1 szériába tartozó tévék természetesen módot adnak a 4K felbontású, HDR videók megjelenítésére, és Android TV okostévé rendszert futtatnak, azaz lehetővé teszik rengeteg különféle internetes alkalmazás használatát. Mindezek mellett megkapták a vállalat saját fejlesztésű mesterséges intelligencia technológiáját, az AIoT-t. Ez elméletileg képes arra, hogy folyamatosan monitorozza a felhasználó tartalomfogyasztási szokásait, és a kapott adatok alapján egy idő után magától kínál fel olyan opciókat, amelyek elvileg érdekelhetik a nézőt. Nem hiányzik még a 4K-Master Upconvert névre hallgató felskálázási eljárás sem, amely papíron biztosítja az alacsonyabb részletességű anyagok feljavítását.


[+]

A gyártó a termékkommunikációban kiemelte a két darab tíz wattos hangszóróra épülő, beépített Onkyo hangrendszert, amelynek hangszórói a kijelző alatt helyezkednek el, és közvetlenül a nézők felé irányítják a hangot. E megoldás állítólag a megszokottnál jóval tisztább, gazdagabb és erőteljesebb megszólalást produkál. Meg kell még említeni a talpat, amely lehetővé teszi a kijelző jobbra és balra forgatását, méghozzá 30 fok erejéig. Ez régebben természetes volt, de ma már kifejezetten ritkaságnak számít, viszont fontos, és sokan igénylik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés