Hirdetés

IFA 2018: a Sharp elbukta a 8K tévéháborút

A vállalat új modelljei sem veszik fel a versenyt a riválisok megoldásaival.

A Sharp elsőként dobott piacra 8K tévét, aminek társaságában mi is eltöltöttünk némi időt, és amivel egyáltalán nem voltunk elégedettek. Most már egyre több cég jelentkezik hasonló modellekkel, hiszen a Samsung és a TCL is előállt egy 8K-s QLED televízióval, az LG egy OLED modellel lépett színre, és a török Vestel is bemutatta az efféle, extrém nagy felbontású megjelenítőit.

Sharp 8K
Sharp 8K [+]

A Sharp döntéshozói és mérnökei is érezhették, hogy egy pillanatig sem pihenhetnek a babérjaikon, hiszen a cég az idei IFA-ra már a második generációs 8K televízióit/monitorait hozta el. Sajnos viszont nagyon úgy tűnik, hogy ezek sem váltják meg a világot. A kép egyszerűen zajos, a mozgásmegjelenítés pedig sokszor problémás, hiszen olykor remegő aura jelenik meg a képi objektumok körül, amelyek ráadásul hajlamosak enyhén elmosódni is. Pedig direkt a termékekhez tenyésztett demókat futtattak rajtuk…

Sharp 8K megjelenítő
Sharp 8K megjelenítő [+]

Az az igazság, hogy a TCL, a Samsung QLED és az LG OLED tévéje is szebb képet, jobb képminőséget produkált, ami azért komoly csalódás. Ahhoz képest, hogy a cég saját bevallása szerint is elsősorban a 8K-ra koncentrál, amit elértek, az egyszerűen nem elég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés