Hirdetés

Olcsó, külső adattároló létrehozását segíti a Sharkoon

A Rapid-Case az USB 3.1 Type-C aljzattal hívja fel magára a figyelmet.

Az USB 3.1 Type-C az idei év, legalábbis az elejének a slágertémája lesz. Az új és gyors interfész egyik legjobb felhasználási módja a külső adattárolók beszerzése, de ezek egyelőre elég drágának mondhatók. Ugyanakkor a felhasználók mostantól építhetnek is maguknak ilyen eszközt a Sharkoon Rapid-Case felhasználásával.

A Rapid-Case nem más, mint egy 132 x 80 x 14 mm-es alumíniumváz, amibe 2,5 hüvelykes méretű, 9,5 mm magas, 6 Gbps-os SATA adattároló építhető. Utóbbi lehet SSD vagy HDD is, talán a mechanikus alkatrészek hiánya miatt érdemes az előbbit választani, de ez egyéni preferencia kérdése.

A házon belüli nyomtatott áramköri lap ASMedia ASM1142 PCIe-to-USB 3.1 Gen 2 és ASM1351 USB-to-SATA hidakat tartalmaz, amelyek biztosítják a végponti interfészek közötti kommunikációt. Sajnos itt lényeges limitáció, hogy hiába van a Rapid-Case-nek USB 3.1 Type-C aljzata, a 10 Gbps-os tempó nem érhető el, így be kell érni 6 Gbps-os maximális teljesítménnyel. Ugyanakkor ez még mindig több, mint amit az USB 3.0-s külső adattárolók biztosítanak.

Az USB 3.1 Type-C aljzattal felszerelt, fekete vagy ezüst színű Sharkoon Rapid-Case már elérhető Európában, az ára pedig 25 euró. Ehhez nyilván kell még a megfelelő adattároló is, de így is igen olcsón lehet építeni egy modern külső adattároló megoldást.

Előzmények

Hirdetés