Hirdetés

A Sennheiser tervezi a GoPro külső mikrofonos tokját

A GoPro nemrég egy külföldi rendezvényén jelentette be, hogy fejlesztői programot indít számos nagy gyártóval karöltve. A programban részvevők számára megnyílik a lehetőség, hogy hivatalos partnerként hozzáférjenek a kamerákkal kapcsolatos adatokhoz (hardver, szoftver és kiegészítő szinten) és ezek segítségével saját, ám mégis hivatalos, GoPro által is jóváhagyott eszközöket, alkalmazásokat fejlesszenek a cég kameráihoz.

Kihasználva a lehetőséget, az audioeszközeiről ismert Sennheiser rögtön prezentált egy új, még fejlesztés alatt álló kiegészítőt, ami a hangfelvételre fókuszál. Az akciókamerák gyenge pontja tipikusan a kétes minőségű hangrögzítés, ami egyes GoPro kameráknál külső mikrofonnal ugyan javítható, de nem megoldás arra a helyzetre, amikor a kamera a tokban van. Házilag ugyan számos (köztük filléres) megoldás létezik, amivel a tokban lévő kamerához is kapcsolható külső mikrofon, de hivatalos opciót a gyártó eddig nem kínált.


(forrás: SlashGear) [+]

A Slashgear című lapnak sikerült néhány fotót megörökítenie a még erősen prototípus állapotban lévő megoldásról, ami a Sennheiser elmondása szerint egy "színpadi minőségű", vízálló mikrofon kapszulán és egy egyedi, beépített "szélvédőn" alapul, így hatásosan képes a szélzajt csökkenteni, és teljesen tiszta hangot rögzíteni nagyjából 60-65 km/h sebességig. A végleges megoldás nem olyan lesz, mint ami a képeken látható, és a tervek szerint nem oldalt, hanem a hátlapon keresztül valósítják meg a kivezetést, így nem kell új tokot vásárolni, elég csak a meglévőnek a hátlapját cserélni.

Előreláthatólag mélyen a zsebbe kell majd nyúlnia annak, aki meg szeretné majd vásárolni a kiegészítőt, ugyanis jelenleg 200-300 dollár körüli árban gondolkodnak, de erről majd pontosabbat csak a megjelenéskor tudnak majd mondani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés