Hirdetés

Nyitott és zárt Sennheiser G4ME mikrofonos fejhallgatók játékosokra szabva

A Sennheiser két mikrofonos fejhallgatót, azaz headsetet dob piacra, melyeket kifejezetten a PC-s játékosok igényeire szabtak. A kategóriájukban (!) felső kategóriás besorolással rendelkező G4ME Zero és G4ME One eszközök fejlesztését a gyártó elmondása szerint igen komolyan vették, így például a Hitman és Kane & Lynch fejlesztéséért felelős Io-Interactive – mely a cég eszközeit használta a hangok felvételéhez és feldolgozásához –is közreműködött a termék megálmodásában.

A most megjelentett két termék dizájnját tekintve nagyon hasonlít egymásra. A fehér burkolat, a 3 méter hosszú kábel, a puhított fejpánt, az XXL méretű, fület körülölelő kialakítás, valamint a felhajtható kar végén leledző zajszűrős mikrofon és a jobb oldali hangszóróburkolatra helyezett hangerőszabályzó mind a One, mind pedig a Zero kínálatában felfedezhető. Ám jobban megnézve jelentős különbségek fedezhetőek fel mind kívül, mind pedig a hangzásviláguk szempontjából.

Sennheiser G4ME One és G4ME Zero Sennheiser G4ME One és G4ME Zero
Sennheiser G4ME One és G4ME Zero [+]

Az alapvető eltérés, hogy a One nyitott, míg a Zero egy zárt rendszerű fejhallgató, így alapvetően minden réteg igényeit ki tudják szolgálni. További különbségek is felfedezhetőek, ami alapján a Zero többet nyújt nyitott társánál. Zárt háza alumínium borítást kapott, a fülnél és a fejtetőnél lévő párnázáshoz pedig memóriahabot és bőrborítást használtak, valamint megemlítendő a használaton kívül összecsukhatóság – a könnyebb cipelés érdekében pedig egy kemény tokot is mellékelnek hozzá. Ezzel szemben a One esetében a ház borítása műanyag, az anyagválasztásnál pedig a plüssre voksoltak, ami párosítva a nyitott kialakítással állítólag sokkal kevésbé izzasztó a hosszú játékmeneteknél, mint a zárt társánál alkalmazott megoldás.

A mérlegen 312 grammot nyomó újdonságok technikai paraméterekben szintén különböznek. A zárt Zero impedanciája 150 ohm, a hangokat pedig 10 Hz – 26 000 Hz között képes megszólaltatni, legfeljebb 108 dB-es hangnyomással. A One esetében az impedancia 50 ohm, a frekvenciaátvitel 15-28 000 Hz, a maximális hangnyomás pedig 116 dB-nél tetőzik.

A PC-hez dupla 3,5 milliméteres jackdugóval csatlakoztatható Sennhesier G4ME One és G4ME Zero ára 229 és 249 euró, amihez megkapjuk a Hitman: Absolution and Sniper Challenge játék teljes változatát is.

Előzmények

Hirdetés