Hirdetés

A Sega színeiben rója a köröket a világ leggyorsabb PC-je

A dolog pikantériája annyi, hogy ez alkalommal nem virtuális, hanem valódi aszfalton száguldozik a masina.

A Sega közös projektbe kezdett az ASRockkal és az Intellel, hogy megalkossák a világ leggyorsabb (asztali) számítógépét, bár ez a jelző ezúttal nem a különféle tesztekben történő brillírozásra utal, hanem klasszikus interpretációban értendő, mivel a high-end alkatrészekből álló vasat egy távirányítós autó "alvázára" rögzítették.


(forrás: SEGA YouTube) [+]

A rendszer egy ASRock Z690M-ITX/ax alaplapra építkezik, amiben egy Intel Core i9-12900K processzor, 2 x 16 GB DDR4-3200 memória, egy 16 GB-os ASRock Radeon RX 6900 XT OC Formula videokártya és egy 2 TB-os Crucial NVMe SSD dolgozik, de némi szándékolatlan irónia is bekúszott a képletbe, ugyanis a rádiófrekvenciás, mozgó platformért a G-Force nevű cég felelt. A hardverek egy egyszerű kis házban laknak, amelyet stílszerűen Sonic grafikával díszítettek, hogy a szédítő iramot szimbolizálják.


(forrás: SEGA YouTube) [+]

A kész szerkezetet természetesen egy versenypályán, a Mobara Twin Circuiten állították rajtvonalhoz, ahol aztán 100 km/h-s sebességet sikerült vele elérni a helyszínen tartózkodók megelégedésére. A Sega azt nyilatkozta, hogy ezzel a jópofa ketyerével szeretnének megemlékezni a január 5-ig tartó, téli Steam kiárusításról, amelynek keretében számos játékukat lehet megvásárolni kedvezményes áron.

Ez ugyanakkor még nem minden, mert a vállalat versenyt hirdetett a közösségi médiában; a felhasználóknak követniük kell a firma hivatalos Twitter fiókját, majd a sajátjukon meg kell osztaniuk egy Sega tweetet, s végül szükséges egyet kommentelniük a vetélkedő kapcsán. A sorsolással választott, szerencsés nyertes jutalma a négykerekű konfiguráció (plusz 23 játék) lesz, de üröm az örömben, hogy a kvalifikáció bejelentett japán lakcím hiányában nem fog menni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés