Hirdetés

PlayStation konzolokhoz tervezett külső HDD-kkel készül Seagate

Az érkező Game Drive megoldások között limitált példányszámú kiadás is lesz.

A Seagate többször jelentkezett már konzolokhoz tervezett adattárolókkal, amelyek Game Drive termékcsalád égisze alatt érhetők el, ráadásul az általános dizájn mellé egy adott játékra fókuszáló külsővel is készültek ezek. Észrevehető volt ugyanakkor, hogy a Microsoft Xbox konzoljaira jobban fókuszált a vállalat, amit most megpróbálnak kiegyensúlyozni, ugyanis ezúttal a Sony PlayStation 4 és 5 van megcélozva.

A friss, hivatalosan az utolsó két PlayStation generációhoz licencelt külső HDD-k USB 3.2 Gen1 interfészt használnak, amin keresztül a működéshez szükséges energia is biztosítható. A fekete alapdizájnnal érkező verziók 2 és 4 TB-nyi kapacitást kínálnak, de jön egy limitált szériás verzió is, a Horizon Forbidden West című játék stílusjegyeivel. Utóbbi 2 és 5 TB-os változatban érhető majd el.


[+]

Az adattárolók direkten is képesek futtatni a PlayStation 4-re megjelent játékokat, míg a PlayStation 5-re kiadott címek esetében csak a tárolást biztosítják. Erre van egy funkció az utóbbi konzolban, hogy a már letöltött, SSD-t igénylő program szimplán áthelyezhető külső HDD-re, ahonnan gyorsabban vissza lehet másolni a beépített adattárolóra, így nem kell újra letölteni.


[+]

A Seagate Game Drive for PlayStation sorozat új tagjai a következő hónapban kerülnek az üzletekbe. Az alapmodell 2 és 4 TB-os verziója rendre 93 és 140 dollárba kerül majd, míg a limitált példányszámú Horizon Forbidden West kiadás 2 és 5 TB-os változataiért rendre 100 és 160 dollárt kell fizetni. A garancia minden esetben egy év.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés