Hirdetés

Seagate Enterprise NAS HDD-k akár 6 TB-ig

A Western Digital júliusban mutatta be az elsősorban vállalati környezetben WD Red Pro merevlemezeit, melyeket hardveresen és szoftveresen (például NASWare firmware) egyaránt úgy optimalizáltak, hogy elsősorban a több, akár 8-16 meghajtós hálózati adattárolókban (NAS) állják a sarat. Ahogy tavaly a WD Red-et, úgy természetesen a Red Pro-ot sem hagyhatta szó nélkül a nagy konkurens Seagate, így ma bejelentették az Enterprise NAS merevlemez sorozatukat.


[+]

A sorozat 2, 3, 4, 5 és 6 TB-os modellekkel debütál, ami máris ráígér a WD Red Pro-ra, mely esetében egyelőre 4 TB-os a legnagyobb kapacitású modell. Ezen felül a 128 MB-os cache mérettel is felüllicitálták a konkurenst, akik "csak" 64 MB-ot pakoltak a meghajtó NYÁK-jára. További előnyként kiemelték, hogy 1,2 millió órás MTBF üzemidőre hitelesítették a Red Pro 1 milliójával szemben, ráadásul extraként garanciaidőn belüli ingyenes adatmentést (Rescue Data Recovery) is kapnak a vásárlók. Legyen szó szinte bármilyen eredetű meghibásodásról, azt a Seagate kezeli, beleértve a szállítás költségeit is.


[+]

Az elsősorban SMB és SME rendszerekbe szánt legnagyobb 3,5"-os 7200 RPM-es megoldásokkal egy 16 férőhelyes rackben akár 96 TB-os összkapacitás is elérhető. A 24x7-es, évi 180 TB-os terhelésre tervezett működésre tervezett, 5 év garanciával érkező modellek árazását egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Seagate.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés