Hirdetés

Eddigi leggyorsabb HDD-jével újít a Seagate a nagyvállalati piacra hangolva

Az üzemeltetés szempontjából kritikus területeket célzó termék megbízhatósága is rendkívüli.

A Seagate bejelentette a világ leggyorsabb, üzemeltetés szempontjából kritikus területeket célzó merevlemezét, amely a sokat mondó Enterprise Performance 15K HDD v6 jelzést viseli. Az újdonság egyben a Seagate utolsó, 2,5 hüvelykes HDD-je erre a területre, mivel a cég a jövőben inkább az SSD-kre koncentrálja a nagyvállalati piacon, de HDD-re még mindig értékelhető az igény, így a most bemutatott hatodik generációs fejlesztést a korábban megszokottnál tovább fogják forgalmazni, valószínűleg addig, amíg igény van rá.

Az új HDD-k fontosabb paramétereit a legegyszerűbben egy táblázat formájában lehet átadni:

Seagete Enterprise Performance 15K HDD v6
300 GB 600 GB 900 GB
Formátum 2,5"-es 15 mm-es
Átlagos késleltetés 2 ms
Maximális adatátviteli sebesség 315-215 MB/s
Multiszegmentált gyorsítótár
256 MB
Támogatott interfész 12 Gb/s-os SAS
Lemezek/olvasófejek száma
1/2
2/4 3/6
Átlagos/tipikus fogyasztás 4,7/6,9 watt
5,8/7,2 watt 5,7/7,6 watt
Várható éves szintű meghibásodási ráta
0,44%
MTBF üzemidő
2 millió óra
Garancia
5 év

Persze nem csak három verzió érkezik, hanem ez a három HDD képviseli az alapot, és ezek köré épül még számos verzió, amelyek különböző extrákat kínálnak. Egyrészt lehet TurboBoost Read Caching technológiával ellátott modelleket választani, amelyekben 16 GB-os NAND flashmemória is található, így gyorsítva az adatolvasásokat, ugyanakkor minden modellben aktív az Advanced Write Caching funkció, ami maximum 8 MB-os NOR memóriával gyorsítja a véletlenszerű írási folyamatokat.

Opciós lehetőség SED és FIPS 140-2 típusú biztonsági funkcióval kérni a termékeket, illetve a szektorformátum tekintetében is lehet dönteni, mivel választható 512n, azaz natívan 512 bájtos szektorokra formázó HDD, vagy kérhetők az úgynevezett 4Kn/512e modellek, amelyek 4 kilobájtos szektorokra formáznak, de képesen ezeket logikailag 512 bájtosra fordítani. Ehhez adott a Fast-Format funkció is, ami lehetővé teszi a szektorok kezelésének megváltoztatását, akár valós időben.

A Seagate Enterprise Performance 15K HDD v6-os modellek még ebben a negyedévben megjelennek az ajánlott fogyasztói árukról azonban még nincs adat, de a nagyvállalati megoldásként nyilván drágák lesznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés