Hirdetés

Az elpusztíthatatlan Panasonic Toughbook CF-19 is Ivy Bridge belsővel frissül

A Panasonic Toughbook szériája nem szorul különösebb bemutatásra, hiszen a sorozatba érkező, kifejezetten ellenálló gépek már több mint egy évtizede sikerrel szolgálják ki az extrém munkakörnyezetben dolgozókat. Most a Toughbook CF-19 lehetőségei tovább bővülnek, ugyanis a mai trendeknek megfelelően megkapta az Ivy Bridge frissítést.

A robusztus masinába egy 2,6 GHz-en ketyegő Intel Core i5-3320 központi egység került, amely Turbo Boost órajele 3,3 GHz. A processzor továbbra is teljesen passzív hűtést kapott, mert figyelembe véve a nem éppen steril környezetet, nem lenne szerencsés, ha a ventilátor mindenféle szennyeződést a beltérbe szippantana. A fogyasztás kordában tartása végett alacsony feszültségű, DDR3L memóriamodulokkal párosítják az APU-t, így a teljesítmény feláldozása nélkül is életképes üzemidőt lehet elérni. A gyártó állítása szerint a legújabb hardverkiépítés elődjénél egy órával hosszabb ideig, 10 óráig bírja egyetlen töltéssel, vagyis hálózati áram hiányában akár egy teljes munkanapig életben marad.

Az adatok tárolása egy maximum 500 GB-os merevlemezen vagy 256 GB kapacitású SSD-n történik, ezeket komoly rezgéselnyelő betétek és szigetelések védik az ütődéstől, rázkódástól. Ha már a fizikai behatásokat említettük, ebből a szempontból a Toughbook CF-19 mit sem változott, magnézium ötvözet váznak és a különleges ütésálló borításnak köszönhetően megfelel a MIL- 810F katonai szabványnak, vagyis esés, ütődés, vibráció, por, víz és szélsőséges hőmérséklet sem okoz számára gondot. 10,1 hüvelykes transzflektív LCD kijelzője szikrázó napsütésben is tökéletesen látható, ráadásul ilyenkor még a háttérvilágítás is lekapcsol, ezzel is meghosszabbítva az üzemidőt. Kiforgatható kijelzőjének köszönhetően táblagépként is funkcionálhat.

A szokásos vezeték nélküli kommunikációs adapterek mellett HSPA+ modemmel is rendelhető, csatlakozói között pedig többek között 2 x USB 3.0 kapu mellett „hagyományos” soros portok és egy PC Card foglalat is található a gépen, ezzel is jól alkalmazkodva bármilyen ipari környezethez. Roppant ellenálló képességét és tudását most sem adják olcsón, a júliusban megjelenő, Ivy Bridge processzorral szerelt Panasonic Toughbook CF-19 vételára 2950 eurótól indul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés