Hirdetés

Tiszta megjelenésű ventilátorvezérlővel támad a Scythe

A Scythe az utóbbi időben rendesen megnyomta a ventilátorvezérlők piacát, így az év elején szinte hetente jelentették be az újabb modelleket. Ezek persze funkcionalitásban alig tudnak többet nyújtani elődeiknél, hiszen elsősorban a ventilátorok fordulatszámának szabályozásán van a hangsúly, viszont megjelenésben komoly fejlődésen mentek keresztül annak érdekében, hogy a lehető legtöbb házba esztétikusan passzoljanak.


[+]

Ennek eredményeként az utóbbi variánsokban például elrejthető potmétereket alkalmaztak, melyek a golyóstoll mechanikájára emlékeztető módon működnek. A Scythe legújabb vezérlője, a Kaze Master Flat viszont elérte, hogy előlapja alaphelyzetben egyetlen sík felület legyen, amin csupán egy diszkréten megbújó márkajelzés látható, így a legtöbb ház előlapjához jól megy. Ezt egy lehajtható plexiajtóval oldották meg, mely végre nem mindenféle trükkös potmétereket, hanem nyomógombokat rejt.


[+]

A kezelőszervek segítségével négy különböző csatornán kontrollálhatjuk a ventilátorok fordulatszámát, ezek feszültsége 3,7 és 12 volt között állítható. A beépített VF kijelzőn (Vacuum Fluorescent Display) az aktuális fordulatszámok mellett négy hőmérőszenzor értéke is megjeleníthető 0-100 °C-os tartományban.


[+]

A biztonsági lehetőség jelen esetben is adott, azaz egy bizonyos csatornán 5 °C-os lépésekben 55-90 °C között beállítható egy riasztási szint, aminek elérésekor hangjelzéssel figyelmezteti a felhasználót. Az ajtót lehajtva középen sorakoznak a beállítógombok, a két szélen pedig a riasztást némító billentyű és a kijelző ki- és bekapcsológombja található. Az 5,25"-es külső meghajtóhelyet igénylő Scythe Kaze Master Flat a közeljövőben valószínűleg Magyarországon is elérhetővé válik, hivatalos vételára 28 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés