Hirdetés

Megújul a lapos Scythe Big Shuriken hűtő, itt a második generáció

Közel két és fél évvel az első generációs Scythe Shuriken után megérkezett a kettes számú utód, ami alapjában véve nagyon hasonlít elődjére, de jobban megnézve fontos változásokra bukkanhatunk. A legfontosabb ezek közül, hogy a réz hővezető csövek száma eggyel nőtt, így a korábbi változathoz képest az átdolgozott nikkelezett réz talpról (amiről most már hiányzik az első generáción látott extra hőleadó felület, helyette van egy másik a bordák alatt) öt darab heatpipe vezeti a hőt az alumínium lamellákra.

A termék mérete nem változott, maradt 125 x 135 x 58 mm, tömege viszont 410 grammra hízott a korábbi 405 grammról. A lapos felépítéshez egy szintén lapos, mindössze 12 mm vastag és 120 mm-es Slip Stream ventilátor jár PWM fordulatszám szabályozással. Ez utóbbi percenként 500 és 2000 fordulat között képes szabályozni a motort, és ettől függően 12,13-45,47 cfm (21-78 m³/h) légszállításra képes, amihez 9,32-33,67dB(A) zaj társul. Ez azt jelenti, hogy a légszállítás ugyan jobb, mint a korábbi modellen, de ezt a ventilátor fordaultszámának növelésével érték el, ami nagyobb zajjal is jár.

A Big Shuriken 2 a korábbi VTMS rögzítés helyett a többi Scythe hűtőnél is alkalmazott csavar plusz hátlap kombóra épülő FMSB 4 rendszert használja. A kompatibilitás kiterjed minden manapság kapható platformra, azaz Intel esetében felhelyezhető LGA775, LGA1155, LGA1156 és LGA1366-os processzorokra, míg az AMD fronton Socket AM2(+), AM3(+) és FM1 foglalatokra alkalmazható.

A Scythe Big Shuriken 2 processzorhűtő ajánlott végfelhasználói ára 30 euró, szállítása és forgalmazása pedig már megkezdődött.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés