Hirdetés

A Sapphire hőkamrával hűti be a Radeon HD 7770-et

A Sapphire bejelentette a Radeon HD 7770-es VGA Vapor-X OC Edition jelzésű változatát, mely főleg a gyári tuningra gyúr, de a hőkamrás hűtő is fontos szempont. Utóbbi egy nagyobb méretű, hővezető csövekkel is megspékelt bordába vezeti a forróságot, az aktív hőelvezetésről pedig két darab ventilátor gondoskodik. A gyártó állítása szerint az új jövevény nem csak alacsony hőmérsékleten dolgozik, de még a zajszint is megfelelő szinten marad.

Az újdonság az AMD Cape Verde kódnevű cGPU-jára épül, mely 640 darab shader részelemmel dolgozik, a 128 bites memóriabuszhoz pedig 1 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning szerencsére egészen komoly lett, így a lapka 1,1 GHz-en ketyeg, míg a GDDR5 szabványú memóriák effektív órajele 5,2 GHz. Összehasonlításképpen az AMD rendre 1 GHz-es és 4,5 GHz-es referenciaértékeket ajánl.

A DirectX 11.1-et támogató kártya egy darab 6 tűs PCI Express interfészt igényel, emellett a VGA hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított. A Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X OC Edition forgalmazása hamarosan megkezdődik, ám az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés