Hirdetés

A Sapphire mérgező Radeon HD 6950-et dob piacra

A Sapphire bejelentette, hogy érkezik a Radeon HD 6950 Toxic Edition jelzésű termék, melynek teljesítménye a vállalat állítása szerint a termékcsalád élmezőnyében lesz. A gyárilag tuningolt újdonság a Cayman GPU-ra épül, és 1408 aktív shader processzort kínál, a magórajel esetében pedig 880 MHz-es értéket alkalmaz a gyártó. A fedélzeti memória mérete 2 GB lesz, a lapkák pedig a GDDR5 szabványra épülnek, és 5,2 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.


[+]

A Sapphire hőkamrás hűtőrendszernek szavazott bizalmat, és a borda aktív hőelvezetéséről egy ventilátor gondoskodik. Az energiát a kártya egy 6 és egy 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóból szerzi, emellett a terméken két BIOS lesz, és a VRM áramköre is digitális. A VGA hátlapján két DVI, két mini DisplayPort és egy HDMI kimenet található majd, és elérhető az ötmonitoros Eyefinity szolgáltatás is.

A gyártó a forgalmazást az elkövetkező hetekben kezdi meg, és kapható lesz egy alap, illetve egy DiRT 3 kupont tartalmazó kiszerelésben is. Az árazásról egyelőre nincs semmilyen adat.

Előzmények

Hirdetés