Hirdetés

Computex 2013: atomerővel támad a Sapphire vizezett csúcskártyája

Az AMD április végén mutatta be a Radeon HD 7990 jelzésű csúcskártyát, melyet le is teszteltünk, és lényegében a leggyorsabb VGA-nak számít a piacon. Van azonban ennél feljebb is. Persze nem hivatalos formában, de a Sapphire dolgozik a Malta kódnevű termék gyárilag tuningolt verzióján, mely az Atomic jelzést is megkapja. Bizony, lesz újra Atomic sorozatú Sapphire VGA, ami igen magas órajeleket, kiváló hűtést és brutális árcédulát jelent!


(forrás: Guru3D) [+]

A Computexen kiállított Radeon HD 7990 Atomic jóval izmosabb a referenciamodellnél, így három darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül igényli a működéshez szükséges energiát. Ez utat biztosít a gyári tuning feletti túlhajtásnak is. A hőelvezetésről egy komplett vízhűtő gondoskodik, aminek méretes radiátorán két darab ventilátor dolgozik, igen alacsony zajszint mellett. A termék az alapmodelltől lényegében a magasabb beállított órajelekben tér majd el, de meg kell jegyezni, hogy a hátlapon hat darab mini DisplayPort 1.2 HBR2-es interfész sorakozik, így hat kijelző kezelése biztosított, amelyekhez független nyolccsatornás hangfolyam is rendelhető.


(forrás: Guru3D)

Sajnos a pontos órajelekről a Sapphire még nem nyilatkozott, de kiderült, hogy a kártyán két BIOS lesz, ami a tuningra vágyó felhasználók számára kedvező, illetve különböző LED-ek szolgáltatnak visszajelzést a felhasználónak a nyomtatott áramköri lap hőmérsékletéről. Lényegében a kétszer 3 GB VRAM-mal rendelkező Radeon HD 7990 Atomic hozza a szokásos színvonalat, azaz egy vérbeli extrém megoldás lesz átlag feletti igényekhez, és persze vastag pénztárcákhoz.

Előzmények

Hirdetés