Hirdetés

Az Intel megváltoztatta az 520-as sorozatú SSD-k specifikációját

Az Intel februárban mutatta be az 520-as sorozatú SSD-ket, melyről mi is beszámoltunk, sőt, teszteltük is a terméket. A Santa Clara-i óriáscég azonban nemrég bejelentette, hogy felfedeztek egy hibát a termékben, mely megakadályozza a 256 bites AES titkosítás megfelelő alkalmazását. Mivel ez az adat a specifikációk része volt, így az Intel számára ez egy jelentős probléma. A vállalat ki is hirdette, hogy az 520-as sorozatú SSD-k mostantól csak 128 bites AES titkosítást támogatnak. Ebben a módban a működés tökéletes, és a cég elmondása szerint a felhasználók többségének ez is megfelelő biztonságot nyújt. Az Intel szerint egyébként a hiba a SandForce SF-2281 vezérlőben található, és nem tudják firmware frissítéssel javítani.

Amennyiben mégis igény lenne a 256 bites AES titkosításra, úgy az Intel megadja a lehetőséget, hogy a július elseje előtt vásárolt termékeket visszaküldje a vásárló, és visszafizetik a termék vételárát. A panasz bejelentését október elsejéig kell megtenni, ugyanis utána a vállalat tárgytalannak tekinti az ügyet. A pénzvisszatérítésre az igényt az alábbi oldalon lehet bejelenteni. Természetesen a cég a felmerülő kérdésekre is szívesen válaszol.

Az LSI szintén bejelentette, hogy tudnak a SandForce SF-2000 szériás vezérlőkben található hibáról, és dolgoznak a felújított hardvereken, melyek később természetesen bekerülnek a termékekbe.

A Kingston is jelezte a probléma tényét, noha a cég nem gondolja azt, hogy a 256 bites AES titkosítás létfontosságú szolgáltatás lenne a vásárlók többségének. Ettől függetlenül, ahol erre igény mutatkozik, ott később kicserélik az SSDNow V+200 és KC100 jelzésű SSD-ket újabb, a 256 bites AES titkosítás tökéletesen támogató modellekre.

Természetesen még sok gyártó használ SandForce SF-2000 szériás vezérlőket, így a későbbiekben még számíthatunk bejelentésekre az üggyel kapcsolatban. Valószínű, hogy minden érintett cég cserélni fogja majd a termékeket, ha a felhasználónak szüksége van a 256 bites AES titkosításra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés